Любен Дилов-син

- реклама -

Любен Дилов-синЛюбен Любенов Дилов е български писател-сатирик, сценарист на телевизионни и кино продукции, автор на различни медийни проекти, журналист, политик. Едва ли ще срещнете в публичното пространство името му изписано по този начин в масовия случай. Несъмнено сте чували за Любен Дилов-син, обаче. Прочели сте поне една негова книга или най-малкото един негов фейсбук статус, гледали сте поне един епизод от сериал, чийто сценарист е той, гледали сте го поне веднъж като жури в телевизионно риалити.  

Любен Дилов-син е роден в София през 1964 г. и има рожден ден на 19-и ноември. Отличава се със специфичното си, неподражаемо и на моменти хапливо чувство за хумор, забележително висока езикова култура, както и влечение към дълбоките води. Последното е и буквално, предвид любовта му към гмуркането.  

Любен Дилов-син е сред създателите и идеолозите на станалите любими на поколения българи телевизионни предавания – “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове”, “Шоуто на Слави”.
Заедно с Милена Фучеджиева е сценарист на един от най-успешните български сериали в телевизионния ефир, излъчван по bTV – “Седем часа разлика”. Близо две години след старта на “Седем часа разлика”, по TV7 започва да се излъчва друг телевизионен проект на Любен Дилов-син: “Sex, лъжи & TV – Осем дни в седмицата”.
Любен Дилов-син е част от журито на първи и втори сезон на “България търси талант” и първи сезон на “Като две капки вода”. И в двата формата се подвизава като лошото и много изискващо от участниците ченге.

Освен в телевизията, Любен Дилов-син оставя дълбока следа и в печатните издания като собственик, а също и главен редактор на в. “Новинар”, главен редактор е и на сп. “L`Europeo”. 

Автор е на книгите:

“Слави Трифонов: За стърчането” (2002 г.),

“Седнал във въздуха” (2003 г.),

“Хуйку. Български антинародни приказки” (2008 г.),

“Усмихни се България (с илюстрации на Чавдар Николов)” (2008 г.),

“Циганите на Сатурн, бомба в парламента, секс с животни и други предизборни идеи” (2009 г.),

“TILT. Началото” (2010 г.),

“FaceБуки” (2010 г.),

“FaceБуки Т.II” (2011 г.).

Какво още ще прочетем, чуем и видим от Любен Дилов-син, предстои да разберем. Едно е сигурно – ще бъде интересно, провокатилно и оригинално, също като него.

Откъси от книгите, както и други текстове на Любен Дилов-син може да четете в раздел Читалня на сайта, подкатегория Любен Дилов-син

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -