ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ С ПЪРВО МЯСТО В КОНУРСА „НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ“

- реклама -

Lidl бе отличена за проектите си, свързани с опазването на околната среда, в категория „Търговия и селско стопанство“

Лидл България бе класирана на първо място в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“ в категория „Търговия и селско стопанство“. На Световния ден за опазване на околната среда 5 юни, за седма поредна година b2b Media отличи фирми, общини, държавни предприятия и неправителствени организации с особени заслуги в грижата за природата.

Отличието бе присъдено на Lidl за проекти, свързани с опазването на околната среда, ефективното управления на отпадъци и „Зеленa линия Витоша“. В стратегическите си бизнес решения търговската верига се ръководи от модели, които целят устойчиво развитие и последователност при постигането на успех. Еталон за подобен модел са инвестициите в иновативната концепция за разширяването на търговската мрежа и изграждането на филиали от ново поколение с висока енергийна ефективност и с фокус върху опазването на околната среда, удобства за клиенти и служители. Магазините от ново поколение използват с 30 % по-малко енергия от стандартна такава сграда, при която биха били покрити само нормативно заложените в страната изисквания за енергийна ефективност. През 2016 г. отвориха врати първите два магазина от ново поколение – в столичния квартал „Младост“ и в Благоевград. През 2017 г. врати отварят пет обекта от ново поколение с висока енергийна ефективност.

Проектът „Зелена линия Витоша“ осигурява безплатен транспорт за жителите и гостите на София до Витоша. Автобусните линии на Lidl „Зелена линия Витоша“ имат за цел – от една страна – да улеснят гражданите и да ги насърчат да прекарват повече време в разходка сред природата, а от друга страна – да намалят вредните емисии от ползване на лични автомобили. За шест години бяха превозени над 42 000 души.

В Лидл България управлението на отпадъците цели ефективно използване на ресурсите, предотвратяване на образуването на отпадъци, насърчаване на повторната употреба, рециклиране и извличане на вторични суровини. Проектът от една страна разчупва рамката на конвенционалното разбиране за изхвърляне на отпадъци, а от друга налага модела за кръговрат на ресурсите с цел грижа за природата.

Отличието „Най-зелените компании в България“ е поредното признание за Лидл България за политиките й в сферата на корпоративната социална отговорност. В началото на тази година Лидл България бе отличена с Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите, а през декември 2016 г. получи приза „Златно сърце“ на списание Business Lady.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 84 магазина в 44 града и над 2 200 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

 Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката на Вазов

170-тата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература заварва народа ни във времена на смут и страхове  Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката...

Спецакции в София: арестуваха приближен на Божков

Специализирани полицейски акции се проведоха на две места в София срещу приближени до Васил Божков. По предварителна информация е задържан е Славчо...

Засилено полицейско присъствие в квартал “Симеоново”

Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал “Симеоново”, предаде репортер на БГНЕС. Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при...

Без закон за опазване на рисовете у нас, популацията им ще изчезне

За съжаление в България рисовете изчезват. Последните данни са от 2008 г., имаше данни за рисове, които навлизат по Осогово, където са...

Гешев: Аз не следя творческата дейност на Бобоков

"Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на подсъдими лица. /БГНЕС