„Левски“ и ЦСКА играят благотворително

 Acibadem_Together_for_health_26052013_1„Левски“ и ЦСКА играят благотворително в подкрепа на деца с епилепсия

 

  За първи път във футболната история на България „Левски“ и ЦСКА ще играят в един отбор. Футболните грандове се включват в инициативата „Заедно за здраве“ и ще играят благотворително за изграждането на Дневен център за деца с епилепсия в София.

 На 26 май 2013 г. от 13 часа в Парк „Заимов“ – „Заимов Спорт“, професионални футболисти от представителните отбори на ЦСКА и „Левски“ ще се включат в благотворителен мач за изграждане на Дневен център за деца с епилепсия. Жоао Силва и Антонио Вутов от „Левски“, заедно с Костадин Стоянов и Томаш Черни от ЦСКА, ще играят рамо до рамо с деца с епилепсия, а после ще се снимат за спомен с всички желаещи. Присъстващите на събитието ще могат да се включат и в благотворителния търг за официалната футболна топка на Nike с автографите на играчите. Водеща на благотворителното събитие ще бъде Десислава Банова, а рефер на мача – спортният журналист Петър Бакърджиев.

 

Инициатор на кампанията „Заедно за здраве“ е Здравна организация „Аджъбадем“ (Турция) – здравен спонсор на отборите на ЦСКА и „Левски“. В „Аджъбадем“ вярват, че здравето няма цвят и отбор, а добрата кауза може да обедини и най-големите съперници.

 

Над 75 000 българи страдат от епилепсия, около 30 000 от тях са деца. Малките, които са с тежка форма на болестта, нямат възможност да правят обикновени неща, които за останалите деца са даденост – да учат, да играят и да общуват с връстници. Детските градини, училищата и дневните центрове са недостъпни за тях, защото се нуждаят от специфични грижи.

 

Набраните средства ще бъдат дарени на Асоциацията на родители на деца с епилепсия (АРДЕ) – национално представителна пациентска организация, която вече 15 години работи в подкрепа на хората с тази диагноза. Средствата ще бъдат използвани за оборудване на детския център.

  

 Инициативата се провежда с подкрепата на Столична община.

 

Желаещите да подкрепят изграждането на Детски център за деца с епилепсия в София могат да го направят и като дарят средства по сметката на АРДЕ, разкрита специално за тази цел:

 

Асоциация на родители на деца с епилепсия

Банка ДСК ЕАД

Клон Иван Вазов

Бул.”Витоша”№176

BG80STSA93000020970244

STSABGSF

Start typing and press Enter to search