Защо започнах курсове по английски чрез сугестопедия

0
171
сугестопедия

сугестопедия

Много време бях чел за сугестопедията и нейните възможности. Знам, че това наука създадена от вече покойния проф. доктор Георги Лозанов, който се е занимавал с психология, психиатрия и други науки. Според него всеки има потенциал да научи даден език, стига да отдели необходимите сили, за да постигне целта си.

Езиковите курсове чрез сугестопедия се базират именно на необятните човешки възможности. Съвременните школи предлагат курсове по английски или други езици, където отсъстват така баналните домашни работи, сприхавото отношение на преподавателите или неясния учебен материал.

Сугестопедичният център „Алегро Виваче“ например предлага на курсистите си, иновативен подход при обучението свързан с разиграване на постановки, весели, любов и много усмивки. Неслучайно реших да избера точно него, за доусъвършенстване на моя английски, който съм учил преди много години в училище.

В сайта на школата www.suggestopediabg.com можете да получите допълнителна информация относно цените и другите подробности, както и видео на част от обучението. Не искам да заблуждавам никого и за това, ще си призная, че в началото бях скептичен по отношение на метода, но след първите дни промених гледището си по темата.

Комбинацията между педагогика и психология, се оказа ефективна за развитието ми, тъй като записах курсове по английски, главно поради новата работа, която започнах в ИТ сектора. Днес комуникирам свободно на чужд език с различни хора и усещам подобреното си самочувствие.

Мога да дам още доводи ползите от сугестопедичното обучение, но ще оставя на всеки читател да прецени сам. Запомнете само, че макар лесен за учене, методът изисква максимална сериозност от ваша страна.

Нека обобщя

Не вложите ли душата и сърцето си, за да се слеете с магията на сугестопедията, то тогава въобще не започвайте курсове по английски език. Стискам ви палци, да успеете, защото съм сигурен във вашите желания и качества. Успех и на добър час приятели.