Коментар на Виктор Николов за Данаилов – Трифонов

Стефан Данаилов – юбиляр и книгата му „Романът на моя живот“ разказана от Данаилов и записана от Георги Тошев беше повод за мен да изгледам участието на големият български актьор в шоуто на Слави.

Очакванията ми бяха да видя разговор трасиращ творческият му път, разговор за знакови не само филмови а и театрални роли, преразказ от първо лице на интересни моменти от книгата, защо не и малкоизвстни кадри или няколкосекундни клипчета на стена от големи театрални роли на Данаилов.Нищо такова.


Болният от егоцентризъм телевизионен примат накъса целият разговор с крясъците си по бенда и колегите си, занимаваше аудиторията със себе си, неговите преживявания по повод госта, колчем Данаилов се опитваше да се позове на книгата си за да се поясни биваше прекъсван от крясък на Трифонов: Стига с тая книга! Простотията стигна до там, че освен за един от филмите – На всеки километър и то само и по повод личните спомени на водещият свързани с филма за други роли като, че почти не стана въпрос. За сметка на това разговорът беше воден от Трифонов на кръчмарско ниво, като някакъв подрастващ онанист около циците на актрисите, екранни партньорки на Данаилов. 


Актьорът за да излезе от положение след директен въпрос по темата отговори, че е бил зает да ги чувства и не ги е гледал … смях  У мен остана усещането, че нещо като диалог се състоя благодарение интелекта и умението на Данаилов и въпреки СлавиТрифонов – най излишният член на това шоу. Самоизолацията от света в това шоу с която толкова се гордее го превръща в човек с нарушено общуване – той се държи по същият начин с гостите, както и с хората от екипа си на които плаща т.е. като със слуги.Не може да поканиш някого от друга генерация с поколение по възрастен от теб и да му говориш неуважително на Ламбо. Добрата новина е, че книгата е съставена и редактирана от Георги Тошев – един човек доказал в публичното пространство, че умее да погледне с добри очи, да се зарадва и възхити на чужд успех. Това е едно много рядко качество за гилдията (за българин пък изобщо) и залог за успех на книгата. Когато се появя в България ще е една от книгите, които смятам да прочета.


Извинявам се на хората прочели това дотук за моето разочарование, което би могло да ви донесе негативни усещания в тази Божия неделна сутрин.

https://www.facebook.com/victor.nikolov.5

Start typing and press Enter to search