Климатици

- реклама -

Климатици-защо да избера?
Топло е. Лято. Хем е приятно, хем жегата ни тревожи, измъчва, блокира… Е, зимата пък ще е обратно, но как да се контролира това?!
Климатици! Защо да избера такова решение на проблема? Защото техонологичният прогрес е дал на света начин и за това как да манипулираме температурата, независимо от прогнозата, за да се чувстваме по-добре, за да се предпазим физически от несгодите, причинени от климата, да се защитим от студ и жега, които влияят негативно на здравето. Климатиците са навлезли в широката употреба, за да ни служат вярно, контролирайки въздуха в помещенията така, че да бъдат приятни за физическия ни комфорт, когато е нужно. Високотехнологичните компании със сериозна история вече произвеждат и климатици с полезни за здравето ни функции.
Тези, които биха оспорили това, нека се запитат дали са ползвали достатъчно качествен климатик, отделиха ли време да проучат преди да купят и как използваха климатика си – по правилата или посто го пускаха и спираха безразборно. За тях информацията в тази статия ще е полезна. Тя ще е полезна и за тези от вас, за които предстои да направите избор на климатик или да се решите да ползвате климатик. Това са технологии, които постоянно се развиват. В този ред на мисли, за да сме доволни, трябва да се информираме редовно за новите достижения в тази насока. Няма как да сме купили/позвали климатик преди 10-20 години и да го сравняваме с новите модификации. Няма как да сме купили евтин климатик и да очакваме да сме супер доволни от него. Това е всеизвестно, но нека си го припомняме, всеки път когато недоволстваме от климатиците. За обществените места и офиса където работим, нямаме власт да избираме модел и марка, но ако Вие сте собственикът и от вас зависи – изберете скъп, качествен климатик, за да направите една добра, дълготрайна инвестиция. А ако изборът при закупуването не зависи от вас, то със сигурност ползването е във ваша власт. Има много статии за това, колко е вреден климатикът, но има и много как да се използва правилно, за да не е вреден – потърсете тях. Знаете ли, например, че климатици Тошиба пречистват въздуха? Имат вграден йонизатор, който създава свежия планински въздух. Доста полезна и здравословна функция. Разбира се, Тошиба са създатели на първия в света климатик. Това е достатъчен факт, за да е ясно колко са развили досега технологията си за производството им. А четохте ли, например, колко са опасни високите температури дори за здравите хора? А за хората с високо или ниско кръвно?! Постоянно се обявява код „червено“, код „жълто“ заради високите температури. Кое е по-опасно – климатикът или 36 -40 градуса топлина? Кое е по-опасно – климатикът или мръсният въздух, защото живеете/работите в промишлена зона, на оживен булевард, до строеж или завод?
Да, рязката смяна на температурата е вредна. Но зависи не от факта дали имаме климатик или не, а от това дали го ползваме правилно. Непочистването или правилната поддръжка на климатиците, също зависи от нас. Така че, нека се замислим вреден ли наистина климатикът или просто го избираме и ползваме по начин, който ни вреди.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -