Какво се случи по БНТ?

- реклама -

ЗРИТЕЛИТЕ НА БНТ ОТДАВАТ ПРЕДПОЧИТАНИЯТА СИ НА ФОЛКЛОРА,

БЪЛГАРСКАТА МУЗИКА И РОДНОТО КИНО

За повече от един милион телевизионни зрители Новата 2019 г. е започнала с прякото предаване на БНТ от столичния площад „Александър І Батенберг“. Новогодишният спектакъл „Сцена под звездите“ е фокусирал най-голям зрителски интерес във всички възрастови групи и е привлякъл вниманието на 60% от аудиторията във възрастовия диапазон 18 – 34 години. Юбилейното издание на „Сцена под звездите“ бе организирано от Столична община  и излъчено в програмите на БНТ1 и БНТ4.

Анализът на пийпълметричните данни на ГАРБ (GARB Audience Measurement Bulgaria) показва сериозен интерес към празничната фолклорна програма на обществената телевизия „Суматоха в 7/8“.  Аудиторният дял на предаването надхвърля половин милион зрители, като повторението в първия ден на 2019 г.  е достигнало до още близо 250 хиляди почитатели на българските традиции. В спектакъла  взеха участие Николина Чакърдъкова, Янка Рупкина, виртуозния цигулар Венци Такев, Нелина, оркестрите „Златни струни“ и „Канарите“ и други. Продуцент на програмата бе Даниел Спасов, а режисьор – Димитър Шарков.

Сред най-гледаните предавания в програмата на БНТ са специалното новогодишно издание на телевизионното състезание „Стани богат“, посветено на 60-та годишнина от създаването на БНТ, в което участваха популярните водещи на БНТ Мария Андонова, Георги Любенов, Драгомир Драганов, Анна Ангелова, Спас Кьосев, Горан Благоев, Добрина Чешмеджиева и Камен Алипиев.

Програмите от Златния фонд, които обществената телевизия припомни в  последния ден на 2018 г. са също сред любимите предавания на българските зрители. В първата петица на най-гледаните филми, излъчени от телевизиите в празничния ден се нарежда комедията на режисьора Николай Волев „Двойникът“, показан по БНТ1.

Филмовата програма на обществената телевизия и концертните спектакли, излъчени в първия ден на Новата година са  сред най-предпочитаните в програмите на БНТ.

Традиционно висок и в празничните дни се запазва интересът и доверието към информационните емисии на БНТ „По света и у нас“.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

 Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката на Вазов

170-тата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература заварва народа ни във времена на смут и страхове  Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката...

Спецакции в София: арестуваха приближен на Божков

Специализирани полицейски акции се проведоха на две места в София срещу приближени до Васил Божков. По предварителна информация е задържан е Славчо...

Засилено полицейско присъствие в квартал “Симеоново”

Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал “Симеоново”, предаде репортер на БГНЕС. Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при...

Без закон за опазване на рисовете у нас, популацията им ще изчезне

За съжаление в България рисовете изчезват. Последните данни са от 2008 г., имаше данни за рисове, които навлизат по Осогово, където са...

Гешев: Аз не следя творческата дейност на Бобоков

"Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на подсъдими лица. /БГНЕС