Качване на продукти в онлайн магазин

Качване на продукти в онлайн магазинКачване на продукти в онлайн магазин

Ако сте собственик на електронен магазин или имате намерение да отворите такъв – прочетете внимателно тази статия.

Интернет магазините вече са разпространен начин на търговия и в България. Все повече стават виртуалните бутици, моловете, магазини за техника, дрехи, хранителни стоки, лекарства, билки и какво ли не. На практика, всичко се продава в интернет.

Електронните магазини ползват различни софтуерни платформи, но необходимостта по поддържането е една и съща в доста отношения.  Дори и в началото на дейността, собственика да си е качвал продуктите в магазина сам – снимки, описание, цени, промоции, то идва етап, в който е необходимо да се наеме човек, който да се занимава с тази дейност. Всъщност, най-добре е да се наеме такъв специалист още в самото начало. Тук не става въпрос за извършването само на техническа работа. Това е основната грешка, която допускат почти всички търговци заели се с електронна търговия.

Предлагането на продукти за продан в интернет е много специфично и отговорно за крайният резултат. За да постигнете продажби, трябва да се достигне до повече потребители. Това се случва не само с реклама. Изключително важно е кой и как „зарежда“ и „подрежда“ виртуалната витрина на вашия магазин. Наемането на специалист с добри познания по СЕО (оптимизиране на сайта за търсачките, за да ви извеждат като резултат при търсене), който да ви качва продуктите в сайта е най-професионалният избор, който може да направи един управител или собственик на електронен магазин. Тези специалисти знаят как точно да изглежда описанието на продукта, за да може да се достигне до него, чрез различните методи на търсене в интернет.

Пример ли?

Ако имате електронен магазин gogo-gotinia.com и  в него предлагате червена дамска чанта, която ми е силно необходима, то аз ще напиша в търсачката  „червена дамска чанта“, а не гого-готиния. А в наименованието на продукта и неговото описание, ако се съдържа фразата „червена дамска чанта“  то вероятността да излезе като резултат при търсене в Гугъл и сайта  gogo-gotinia.com  се увеличава. Така ще разгледам и вашият магазин. Сътоветно – може да направя покупка.

Лесно? Не! Това е работа за специалист, който ще наемете, за да ви качва продуктите в сайта. Защото той знае как да провери дали е по-добре да се представи продукта като „червена дамска чанта“ или като „червена чанта“, „ежедневна, червена чанта“, „червена чанта – вечерна“ и т.н. Има начини как да се провери конкуренцията на всяка ключова дума или фраза, за да се вземе решение коя да се използва.

Формулирането на цялото ревю или представяне на продукта, колко пъти, кои думи да се повторят и други похвати за оптимизиране на електронният магазин са неразделна дейност от управлението. Ето защо наемете специалист с познания по СЕО, който да се грижи за качването на вашите продукти в електронният ви магазин още в самото начало, защото когато стигнете до откритието, че това е необходимо, може да ви излезе много по-скъпо.

Най-предпочитаното решение, в цял свят, а вече и в България, е наемане на човек, работещ на свободна практика, от вкъщи. Обикновено договорките с него са или да се заплаща месечен хонорар или да се заплаща на брой качени продукти. Това е оптимален вариант и за двете страни, защото не се налага да му осигурявате работно място, техника и какво ли още не, а на той си спестява разходите за транспорт, храна, кафе и всякакви необходимости, ако ще трябва да посещава офис. Това автоматично прави тази услуга и по-евтина за вас.

Много е важно да не подценявате тази длъжност. Не я сливайте с длъжността на онлайн консултант-продавача, секретарката и който и да било друг. Доверете се на този съвет, потърсете още информация по темата, ако ви е нужна, защото рано или късно с натрупването на опит в онлайн търговията ще достигнете до същото заключение. Но загубеното време няма как да се върне.

В случай, че се нуждаете от такъв специалист, може да се свържете с нас, чрез формата за контакт.

 

 

 

Start typing and press Enter to search