Издателство Клет България взе участие в Националната конференция на преподавателите по немски език

Тя се проведе за двадесет и девети път подред и събира по-голямата част от преподавателите по немски в страната

Издателство Клет България взе участие на 29-ата поред Национална конференция на преподавателите по немски език в България. Тазгодишното издание се проведе в град Кюстендил, а издателството се включи със специален щанд, на който посетителите имаха възможност да открият ексклузивно учебниците на Клет в оригинал на немски език, както и изпитни материали в помощ на ученици и учители.
Тази година издателство Клет България беше подготвило специална томбола, в която имаха възможност да участват всички учители, попълнили кратка анкета. Всеки от тях си тръгна и с малък подарък – книгата на неповторимия Лео Бианки и полезен учителски бележник.

Конференцията се възобновява след прекъсването около пандемията миналата година, а в нея участие взеха редица преподаватели и референти от Германия, Австрия и България. Темата тази година е “Ролята на учителя и интеркултурният подход в часовете по немски език”, а преподавателите от цялата страна ще имат възможност да обменят ценен опит и да се заредят с необходимите материали, които да направят преподаването още по-леко и неусетно за тях и техните ученици.
Събитието се проведе под патронажа на Посолството на Република Австрия и в сътрудничество с Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“, Кюстендил, Гьоте институт България, Фондация „Ханс Зайдел”, България, Пловдивски университет и Министерство на образованието, младежта и науката.

**
Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.
Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Start typing and press Enter to search