ИЦКО ФИНЦИ И ЛИЗА БОЕВА – ГОСТИ В „ИЗВЪН ИГРАТА“ ПО БНТ1

 

 

Тази седмица гости на водещата Люба Пашова в „Извън играта“ ще бъдат театралния и филмов актьор Ицхак Финци и режисьора и сценарист доц. д-р Елизавета Боева. Предаването ще бъде излъчено по БНТ1 в събота (6 октомври) от 18:00 ч., дни преди юбилейния концерт „Светът е сцена“, с който на 11 октомври ще бъде отбелязана тържествено 85-ата годишнина на Ицко Финци.

Събитието ще се състои в зала „България“, където ще бъде представен премиерно новият художествено-документален филм на Ицко Финци и Лиза Боева – „Уилям Шекспир: Най-известният човек, който никога не е съществувал“. Програмата включва и театрално-музикален спектакъл с участието на диригент Найден Тодоров и Софийската филхармония.

Актьорът Ицхак Финци е любимец на няколко поколения българи. Изиграл е десетки роли в театъра и в киното, за които е отличен с множество награди. През 1991 г. получава „Аскер“ за цялостно творчество, а през 2004 е удостоен с орден „Стара планина I степен“.

Доц. д-р Елизавета Боева завършва „История на изкуството“ в Санкт Петербург и „Филмова и телевизионна режисура“ в НАТФИЗ в класа на проф. Георги Дюлгеров. Тя е режисьор и сценарист, лектор по история на изкуствата.

В студиото на „Извън играта“ двамата ще говорят за съвместните си проекти и за малката си дъщеря Матилда. През 2006 г. Ицко Финци и Лиза Боева основават заедно творческото обединение „Филизи 33“, към екипа на което по-късно се присъединява и режисьорът Анна Стефанова. Творческото обединение провежда курсове по кино и за деца, посвещавайки подрастващите в света на изкуството.

Гледайте предаването „Извън играта“ всяка събота от 18:00 ч. по БНТ1.

Start typing and press Enter to search