Хубав лаптоп на изплащане

- реклама -spot_img

Лаптопи на изплащанеНякои от вас вече знаят колко е натоварващо да се направи избор на лаптоп. Процесът не приключва дотам да решите каква марка ще е бъдещият ви лаптоп и с какви технически данни.Трудността идва и с това да се избере магазин, от който да се направи покупката. Още по-сложен става въпросът, когато търсим лаптоп на изплащане.  За да сме в помощ на всички, които търсят своя преносим компютър и все още сърфират из интернет, разглеждайки сайт след сайт, като се объркват все повече и повече, ще изтъкнем някои прозрения по темата, базирани на практически опит.

Първо уточнете за себе си какво значи “хубав лаптоп”. Критериите за това са базирани на необходимостта или напрaво казано – за какво ще го ползвате. Безсмислено е да купите мощна машина, направена да работи с големи и тежки програми, да кажем за видеобработка, ако реално имате нужда от един бизнес лаптоп, тоест да ползвате офис програми за текстообработка, архив, създаване на документи, счетоводство, електронна поща, интернет. Следвайки логиката на персоналната ви необходимост, изберете преносимия си компютър по големина на харддиска, мощност на процесора, РАМ, видеокарта и не забравяйте – операционната система. Ако тази техническа информация ви затруднява, първо изберете магазин, от който ще закупите лаптопа, а след това ползвайте услугите на консултантите в този магазин. Всеки онлайн магазин за лаптопи има консултанти. 

Освен техническите характеристики на новия ви лаптоп, трябва да решите дали ще акцентирате върху конкретна марка или не. Напоследък все повече хора избират каква марка лаптоп да си закупят на основата на гаранционното обслужване в сервиз. Да, това е добър ход и конструктивна логика. Гаранционното обслужване е сериозен аргумент, тъй като поне две години след закупуването на нов лаптоп, при нужда, ще ползвате услугите на определен сервиз. Добре е да проучите предварително къде се намират сервизите на набелязаните от вас марки на преносимите машини, които предпочитате. В никакъв случай, обаче, не се притеснявайте, ако се окаже, че сервизното обслужване на определени марки е извън България. Логично е да се възприема, че ако сервизът е в нашата страна е много по-лесно да контролираме процеса. Без да подценяваме сервизите в България, нека да отбележим, че често много по-ефективно се контролира специализиран сервиз, който е извън нашата държава. Както се досещате, това е свързано с вероятно различни правила на работа и отговорност.
За пример може да дадем сервиза на „Леново“, който се намира в Полша. Необходима е една седмица, за да стигне лаптопът ви дотам и да се върне с отстранена повреда. Гаранционното обслужване е организирано по възможно най-лесния начин за потребителите. Куриер взима, от посочен от вас адрес, лаптопа ви и след седмица ви го връща изправен. Вероятността времетраенето да е повече от седмица, ако сервизът на “Леново” е в България, е доста голяма.

Всъщност, всички въпроси по отношение на техническите характеристики, марката и гаранционното обслужване, може да ги обсъдите с консултантите в магазина, от който сте избрали да направите покупката.
Как да изберете магазин? Препоръката е да се избере специализиран магазин за продажба на лаптопи. Има много онлайн магазини за лаптопи, затова внимателно разгледайте всеки сайт. За пример може да предложим  Toplaptop.bg.
В този онлайн магазин за лаптопи и аксесоари се предлагат всички големи марки за такъв вид техника. Обърнете внимание колко е изчистен дизайнът и колко е подреден магазинът. Всичко е достъпно, лесно откриваемо и разбираемо поднесено. Не, това не е въпрос само на визия, това говори за висок професионализъм и прозрачност. Няма скрити уловки, объркана и сложна навигация на категориите и дразнещи реклами. Осигурен е директен достъп за консултация чрез чат, а телефоните за връзка са на видимо място. Изтъкват като предимство срокът от 7 дни, в който имате законно право да върнете закупената стока, а немалко онлайн магазини крият това.  Предимството на този онлайн магазин е, че разполага с допълнително сервизно обслужване по отношение на софтуер, както и че към него има блог, в който може да откриете полезна информация и ревюта.  
Всъщност, Toplaptop.bg е специализиран онлайн магазин за лаптопи и аксесоари, в който може да закупите хубав лаптоп на изплащане.

- реклама -spot_img