Храна за душата

„БЪРЗО, ЛЕСНО, ВКУСНО“ СТАРТИРА НОВ КУЛИНАРЕН ПРОЕКТ ПО БНТ

 “Храна за душата” е новият кулинарен проект на предаването „Бързо, лесно, вкусно“, който стартира в ефира на БНТ1 от 6 август. Двама водещи ще демонстрират удоволствието заедно с някого да се готвят удивително вкусни ястия за семейство и приятели. От понеделник до четвъртък от 17,30  часа зрителите ще надникват в уютната телевизионна кухня, за да се насладят на най-актуалните и интересни кулинарни тенденции.

Храна за душата

Лицата на проекта са двамата млади професионални готвачи, чиято цел е да покажат лесни и достъпни рецепти от целия свят. Те ще разкрият за зрителите на обществената телевизия как избират продуктите и ще приготвят ястия за своите близки хора. Освен изкусителни рецепти „Храна за душата“ ще поднася и интересна информация за отделните съставки на ястията, а с всеки следващ епизод зрителите ще научават и повече подробности за самите водещи – Елена Петрелийска и Николай Петров.

Елена е финалист в първия сезон на “Мастър шеф”. Лъчезарно момиче, което обича да експериментира в кухнята с нетрадиционни съчетания на вкусове, посреща гости в собствения си ресторант и води кулинарни курсове.

Шеф Николай Петров бе водещ на проекта “Вкусната Европа”, който БНТ излъчва от април тази година.  След опита си зад граница в ресторант със звезда „Мишлен“  и други престижни кухни, той се връща в България с каузата да възроди интереса към  родните продукти и традиционни ястия.

Всеки епизод на “Храна за душата” ще представя по три рецепти за предястия, напитки, основни ястия и десерти. Рецептите ще бъдат съобразени със сезонните продукти и кулинарните тенденции. Амбицията на продуцентите на проекта е да припомни на зрителите топлотата на домашната трапеза и уникалния вкус на ястията, приготвени с любов и вдъхновение.

Дългогодишният стопанин на „Бързо, лесно, вкусно“ Ути Бъчваров подсеща зрителите на БНТ: “Ако искате да превърнете ежедневното готвене в изкуство и да откриете ново вдъхновение… Време е за нова страница в тефтера с рецепти!”

Гледайте „Храна за душата“  – новият кулинарен проект на предаването „Бързо, лесно, вкусно“ – от понеделник до четвъртък от 17,30 часа по БНТ 1,

с повторение от 13,30 часа на следващия ден!

Start typing and press Enter to search