Хъшовете на Слави станаха редактори

Шоуто на Слави

Снимка: slavishow.com

Зрителски мисли

КОМЕНТАРИ

Все по-неразбираеми стават целите на рубриките в „Шоуто на Слави“, тип „редколегия“. Какво толкова? Гледаме, около половин час, надвикване, чиято предподготовка, като че ли се е случвала самостоятелно. Всеки си е подготвил нещо да каже и ако успее да надвика Филип Станев, може и да си изкаже хрумките. Разбира се, ако някой от колегите му, дори и да се опита да се вреди с изказване преди него, то непременно е прекъснат. Но все по-рядко от Слави и все по-често от емоциите на Станев.
Напоследък, включванията на всеки сценарист, участващ в редколегийна рубрика, остават несвързани едно с друго. Всеки нещо си говори, но определено не се получава едно завършено цяло. Драгият зрител, издържал на надвикването, накрая не остава с ясно усещане какво всъщност искаха да ми кажат или покажат тези хора.
Като се замислим, добре, че е Пеевски, Бареков, Бойко Борисов, а напоследък и Лясковец, че да има теми за нищене и виновни за всичко. То това важи за всички медии.

Но все пак въпросът е: Какво се случи с Хъшовете на Слави?!

Станаха редактори. Започнаха да се изявяват в Редколегии.
Но едва ли редактират собствените си изяви, тъй като, ако го правеха, щяха да усетят накъде отиват качеството и смисълът им.
След полуразпадането на дружината не се приемат и нови членове. Хъш Дилов-син пое по своя път, хъш Росен Петров пое по своя път, но ако и хъш Иво Сиромахов го направи, разпадът е сигурен. След разредените редици на централните нападатели, защитата от хъшовете Ивайло Вълчев, Драгомир Петров и Тошко Йорданов се пренареди. Резервите Филип Станев, Иван Кулеков, Светослав Митев и Александър Вълчев бяха вкарани в играта. И, може би, някъде тук се случи и трансформацията Хъшовете да се превърнат в редактори, а изявата им в Редколегия. И някъде около този процес се разводни и омаловажи стойността и нивото на каузите, изявите, целите и възпроизвеждането им. Парадоксалното е, че днес времената са по-хъшовски отколкото когато и да било, а хъшове няма.

Загуби ли Слави усета си за правене на телевизионни предавания?!

Някога се говореше, че всяка вечер Трифонов гледал предаването и го обсъждал с екипа. Явно сега вечерните занимания са други. Хъсът и енергията – също. Шоуменът явно не желае или не му позволяват да инвестира в хора. Няма нови лица (или не им позволяват да се изявят), носещи нови идеи, харизма и емоции. Допуснат беше Александър Стоянов (от екип гости) за празничното предаване по случай Националния празник на България и повече не го видяхме, въпреки че се справи повече от добре.
Усещането в драгия зрител е, че сякаш всеки работи сам за себе си. Няма го цялото.
Всъщност, идеите сигурно са добри, но някъде в изпълнението има вълнения и подводни течения. А инерцията е една свежа гарнитура към недоумяващия краен резултат от не малко напоследък предавания, за които остават само въпросите: „това пък за какво го гледах“, „какво искаха да ми кажат тези“, „поредното спуснато от БТВ искане“ и т.н.

Гневното по темата е провокирано от това, че положението не е „те толкова си могат“.
Изявите на Филип Станев стават все по-атрактивно безсмислени. Апломбът му е един и същ, независимо от темата. Децибелите и хумора – също. Говори по един и същи начин и за сериозни теми, и коментирайки музукални изяви на деца, и като водещ, и като редколега … Монотонното му викане заглушава съдържанието. Всъщност, това понякога е добре.
Режисьорът пък така и не забеляза, че е добре, при изяви на Тошко Йорданов, да му се изнася отделен фотьойл, за да не стои полулегнал на дивана, когато реши да се облегне. Някак по-естетично е.
Хубавата новина е, че Иво Сиромахов се обръсна. Вече изглежда по-млад, дори от годините си и не напомня на Ленин.

Но слабостите на всички тези обичани от зрителите творци, които се объркаха нещо напоследък, са прикрити качествено от Пилето. Този папагал пази рейтинга на „Шоуто на Слави“ безусловно и качествено. Още едно доказателство за предимството да се включват нови лица.


Големи са постиженията и по отношение на уеб сайта на предаването. Вече не чак толкова новият (обновен) сайт на Шоуто е с перфектна визия, навигация и съдържание. Поддържа се ежедневно и е една малка медия, която се справя доста по-добре от голямата такава – предаването.

Start typing and press Enter to search