ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С ЕВРОКОМИСАР ТИБОР НАВРАЧИЧ – ПРЯКО ПО БНТ2

- реклама -spot_img

В четвъртък (15 юни) от 16:00 часа БНТ2 ще излъчи пряко от Варна гражданския диалог с еврокомисар Тибор Наврачич по актуални въпроси на образованието, реализацията на младите хора и бъдещето на Европейския съюз. Събитието е част от инициативата за популяризиране на активното европейско гражданство. Поредицата от срещи се организира от Европейската комисия. На форума във Варна са поканени да вземат участие Президентът на Р България Румен Радев, представители на академичните среди, публични личности, младежи, студенти и ученици.

Какво бъдеще на Европейския съюз желаят гражданите и как Европа може да се справя по-добре с големите предизвикателства на деня; какви умения са необходими за младите хора, за да намерят  добра работа и да се включат активно в обществения живот – това са част от темите, върху които ще се фокусира разговорът с комисар Наврачич. Сред дискутираните въпроси ще бъде и ролята на културата за формиране на европейската идентичност и за засилване ролята на обединена Европа в международните процеси. Модератор на гражданския диалог ще бъде журналистът от БНТ Добрина Чешмеджиева.

Срещата ще се състои в Аулата на Икономическия университет във Варна (бул. “Княз Борис I” 77, Варна 9002).

Участниците ще могат да задават въпросите си както директно, така и онлайн с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope. По време на събитието ще се използва и онлайн апликацията https://www.sli.do/, за допитване до публиката.

Гледайте гражданския диалог с еврокомисар Тибор Наврачич

на 15 юни (четвъртък) от 16:00 часа пряко по БНТ2!

- реклама -spot_img