ГРАНУЛОМ

- реклама -

oblozka-album_TIHO (2)Колети с албуми на БГ метъли летят към Германия

      Немци купуват на килограм албума на група ГРАНУЛОМ

След като подлуди сръбската публика с изпълнения на живо, сега българската банда зариби немските фенове на метъла с новия си албум. След успеха на своето E.P. „Утопия” в Германия преди време, сега „Гранулом” се радват на голям интерес към албума „Тихо”. Първата партида дискове свършила буквално за дни и сега групата подготвя нов колет с музикални носители. Най-интересното е, че текстовете на всички песни са на български език, който явно се харесва на чуждоезичните любители на твърдия саунд.

В момента „Гранулом” подготвят поредица от концерти за промотиране на „Тихо” в България. Първият е на 18.01. в габровския кафе-клуб „Белия вълк”, който по ирония на съдбата носи името на един от хитовете на новата тава. Следва гиг в Севлиево на 19.01.

 През ноември група „Гранулом” представиха албума си „Тихо” пред сръбската публика в Ниш и Белград. Българската спийд метъл група е със здрави корени у нас. Съществува от 17 години и е основана от китариста Данчо Йосифов. През 1995-та година Надя Валентинова се включва в бандата като бас китаристка. В последствие неповторимата й бленда, която може да се изяви дори в парче на Slayer, я прави емблематичен вокал на „Гранулом” години наред (част от вокалната й история е  втора награда на фестивала „Златен Орфей” 99). „Гранулом” са подгрявали метъл легенди, като Motorhead, Megadeth, Sodom, Grave Digger и др.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -