ГРАД НА МЕЧТИ

- реклама -spot_img

ГРАД НА МЕЧТИ

 Документален филм

  OT 11 МАЙ В СИНЕМА СИТИ, ДОМ НА КИНОТО И ЕВРОСИНЕМА

Град на мечти е първият документален филм с разпространение в комерсиалните кино салони, до които стига широката публика

 

Екип: режисьор: Светослав Драганов

оператор: Петко Гюлчев

продуцент: Галина Щърбева

С подкрепата на: Национален филмов център

Копродуцент: Българска национална телевизия

  “Град на мечти“ е историята за двете лица на един български град. За социализма от вчера и поп фолка от днес.

 

 Двадесет години след демократичните промени, минало и настояще, носталгия и лукс, съжителстват в два паралелни свята – в Бригадирския клуб и поп фолк дискотеката.

 „Град на мечти” е филм за мечтите и илюзиите – преди и сега – на бригадирите и на поп фолк поколението. Това е историята на Димитровград, но също и историята на България.

 Построен през 50-те години като символ на социализма и светлото бъдеще, днес Димитровград е символ на капиталистическата мечта и поп фолка. Вятърът на промяната помете старите символи, за да наложи новите.

Филмът прави безпощаден разрез на прехода през погледа на няколко обикновени семейства от Димитровград: Бай Петър – бивш бригадирски лидер и неговият син Серьожа – един от първите опозиционери на комунистическия режим. Не си говорят от години заради непреодолимите си идеологическите си различия.

Папо – вокалът на една от първите метъл групи по времето на комунизма – „Амадеус”, зарязва мечтите си и е принуден да използва музикалния си талант като композира поп фолк клипове, за да издържа семейството си.

Прохождащата поп фолк певица Симона е готова на всичко, за да запише песен и да снима музикален видео клип с модерна визия. Родителите й ще дадат спестяванията си, за да й угодят.

Поп фолк звездата Гергана, чийто роден град е Димитровград, въплъщава сбъднатата мечта на Симона. Тя разказва за трудния път към успеха и за това как се става звезда за една нощ.

Спомените на бай Петър и Папо са заровени в мазето, а мечтите на Симона се зараждат там. В мазето си Бай Петър е направил малък музей с бригадирските си снимки, медали и награди и само там се чувства значим. Папо пък е заровил в подземието си славните моменти на група „Амадеус” – плакати и касетки. Мазето на приятеля на Симона е звукозаписното студио, където се раждат поп фолк песни.

- реклама -spot_img