ГРАД НА МЕЧТИ

- реклама -

ГРАД НА МЕЧТИ

 Документален филм

  OT 11 МАЙ В СИНЕМА СИТИ, ДОМ НА КИНОТО И ЕВРОСИНЕМА

Град на мечти е първият документален филм с разпространение в комерсиалните кино салони, до които стига широката публика

 

Екип: режисьор: Светослав Драганов

оператор: Петко Гюлчев

продуцент: Галина Щърбева

С подкрепата на: Национален филмов център

Копродуцент: Българска национална телевизия

  “Град на мечти“ е историята за двете лица на един български град. За социализма от вчера и поп фолка от днес.

 

 Двадесет години след демократичните промени, минало и настояще, носталгия и лукс, съжителстват в два паралелни свята – в Бригадирския клуб и поп фолк дискотеката.

 „Град на мечти” е филм за мечтите и илюзиите – преди и сега – на бригадирите и на поп фолк поколението. Това е историята на Димитровград, но също и историята на България.

 Построен през 50-те години като символ на социализма и светлото бъдеще, днес Димитровград е символ на капиталистическата мечта и поп фолка. Вятърът на промяната помете старите символи, за да наложи новите.

Филмът прави безпощаден разрез на прехода през погледа на няколко обикновени семейства от Димитровград: Бай Петър – бивш бригадирски лидер и неговият син Серьожа – един от първите опозиционери на комунистическия режим. Не си говорят от години заради непреодолимите си идеологическите си различия.

Папо – вокалът на една от първите метъл групи по времето на комунизма – „Амадеус”, зарязва мечтите си и е принуден да използва музикалния си талант като композира поп фолк клипове, за да издържа семейството си.

Прохождащата поп фолк певица Симона е готова на всичко, за да запише песен и да снима музикален видео клип с модерна визия. Родителите й ще дадат спестяванията си, за да й угодят.

Поп фолк звездата Гергана, чийто роден град е Димитровград, въплъщава сбъднатата мечта на Симона. Тя разказва за трудния път към успеха и за това как се става звезда за една нощ.

Спомените на бай Петър и Папо са заровени в мазето, а мечтите на Симона се зараждат там. В мазето си Бай Петър е направил малък музей с бригадирските си снимки, медали и награди и само там се чувства значим. Папо пък е заровил в подземието си славните моменти на група „Амадеус” – плакати и касетки. Мазето на приятеля на Симона е звукозаписното студио, където се раждат поп фолк песни.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

„Чаплин“ се качва на сцената на НДК на 14 октомври

За пръв път на 14 октомври в зала 1 на НДК, софийската публика ще стане част от изключително събитие в рамките на Европа –...

Борисов: При оставка няма да има диалог с Радев, а ще дойдем под прозорците му

Правителството няма да подава оставка, а протестите се подхранват от извънпарламентарните партии, които загряват на пистата за изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при...

Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020

Материалът Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Борисов: България взе правилните мерки срещу COVID-пандемията

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора....

Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв?

Нa 24 ceптeмври пoчитaмe пaмeттa нa Cвeти Влaдиcлaв Cръбcки. Ето нещо любoпитно зa хoрaтa, кoитo ce кaзвaт Влaдимир, Влaдимирa, Влaдo, Влaдкo, Влaдиcлaв. Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв? 1....

Ден 77: От нас зависи какво ще се случва в България

За 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават...