Голямото приключение на малкото таласъмче

Голямото приключение на малкото таласъмче

Първа по рода си българска книга ще покорява сърцата на родители от цял свят!

Първата по рода си приказка-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“ на българския автор Никола Райков ще търси подкрепата на родители от цял свят за издание на английски език.

Никола Райков е автор на първите по-рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Добросъците“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“, а електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят. Наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ бе публикувана и в Латвия, а гейм студио започна разработката на компютърна игра базирана на книгата.

Сега българският автор се готви да стартира амбициозен проект, с който да достигне читатели от цял свят и ще търси помощ за финансирането на англоезично издание чрез популярната платформа „Kickstarter” и така нареченото „групово финансиране“. Иновативната българска книга е представена с впечатляващо видео, което демонстрира продукт на световно ниво, а Никола Райков ще разполага само с 30 дни, за да събере сумата от 20,000 евро. Проектът ще стартира на 6 юни, а подкрепата още в първите 24 часа често има ключово значение за успеха или провала на дадена идея.

За целта Райков вече е стартирал съкратена версия на проекта на български. Уеб страницата на родния език ще набира желаещи да подкрепят автора в рамките на 4 дни преди световната премиера. Българските фенове, които желаят да притежават иновативната приказка-игра на английски език ще се радват на улеснена процедура за записване, 50% по-ниски цени и ексклузвен достъп до представянето на проекта преди всички останали.

Уеб страницата вече функционира и може да бъде открита тук: http://prikazka-igra.com/kickstarter.html

- Advertisement -