Големият бариерен риф и Лаборатория за мъже

Какво крие „Големият бариерен риф“ –

по Viasat Nature

Екипът се връща на мястото шестдесет години по-късно

   Когато хората решат да изследват най-голямата жива структура на Земята – резултатите могат да бъдат невероятни. Не пропускайте да гледате първия сезон на поредицата „Големият бариерен риф“, всеки понеделник от 9 до 30 май, от 21:00 часа, по Viasat Nature.

Дейвид Атънбъро се събира със своя екип, удостоен с наградите на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство и Еми, за да посети отново Големия бариерен риф за първи път от шестдесет години насам. Екипът използва най-съвременна подводна техника, за да разбере защо акули, малки китове, джуджета и зелени костенурки наричат този красив рай свой дом.

Нови продукции в ефира на Viasat Nature и Viasat Explore през май

Поредицата е много повече от една лична история за Дейвид Атънбъро, тъй като заплахата Големият бариерен риф да бъде унищожен е реална възможност. Той говори с учени за това как тази природна красота може да бъде спасена от пълно унищожение.

В премиерата за сезона Дейвид Атънбъро се издига до небето и се спуска под вълните, за да види великолепието на Големия бариерен риф и едно удивително годишно събитие – размножаването на коралите. Той се връща и в зоните за гнездене на зелените костенурки на остров Рейн и използва подводно оборудване, за да изследва пълните с акули води на рифа Оспри.

От последното посещение на Дейвид, кораловият риф умира с тревожни темпове. Той разглежда начините, по които учените се опитват да спасят най-голямата жива структура на Земята и обитателите й. В този специален епизод зад кулисите ще разгледаме най-модерните технологии и изкусното заснемане, които улавят кадрите, направили възможно създаването на този спиращ дъха документален филм.

Дали това е един истински рай под водата – разберете в премиерния сезон на „Големият бариерен риф“, всеки понеделник от 9 до 30 май, от 21:00 часа, по Viasat Nature.

 

„Лаборатория за мъже на Джеймс Мей“

по Viasat Explore

James May

В поредицата екипът на Джеймс Мей продължава с налудничавите експерименти

През следващия месец Viasat Explore ще представи премиерно третия сезон на документалната поредица „Лаборатория за мъже на Джеймс Мей“. Епизодите ще се излъчват всеки ден, от 2 до 6 май от 14:55 часа. Повторенията може да гледате всяка седмица до 27 май.

В третия сезон на продукцията, Джеймс Мей и екипът му се завръщат, за да продължат с опитите си за осъществяване на поредица от налудничави експерименти, които варират от създаването на един тон пица от нищото, до търсенето на брачната халка на бащата на Мей, изгубена преди четиридесет години. Обратно в лабораторията за мъже един железопътен модел и сложен инженеринг са използвани за справяне с нежеланата поща.

В премиерата за сезона Джеймс наема един шампион, за да му помогне да се опита да коментира националното конно състезание „Гранд Нешънъл“. Екипът обикаля из страната в преследване на бури и успява да улови една мълния. А Джеймс се отправя към града в Оксфордшир да помогне за спасяването на диамантените юбилейни чествания. Той предизвиква Сим в най-драматичната игра по пиене и се опитват да изградят и воден часовник.

В лабораторията за мъже се опитват да излъчват своя пиратска радиостанция. В края на сезона е изобретен нов тип футбол на маса за английските фенове, а Джеймс опитва най-рискования номер на лабораторията, който включва огромно чудовище и един проблемен крайморски град.

Ще намерят ли изгубената халка и какви други експерименти ще пробва екипът на Джеймс Мей – гледайте в документалната поредица „Лаборатория за мъже на Джеймс Мей“,  всеки ден, от 2 до 6 май от 14:55 часа и повторенията до 27 май.

 

Start typing and press Enter to search