ГОЛЕМИТЕ ЗА МАЛКИТЕ

- реклама -

ГОЛЕМИТЕ ЗА МАЛКИТЕЗАПОЧНА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА ИЗЛОЖБАТА „ГОЛЕМИТЕ ЗА МАЛКИТЕ”

 

Билетите за изложбата „Големите за малките”, благотворителната инициатива, в която известни български личности нарисуваха картини заедно с италианския художник Албино Питти, вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim (www.bit.ly/W9BDjz) за символичната сума от 5 лв. като към всеки билет има подарък репродукция на някоя от картините по избор. В края на кампанията ще бъде изтеглена томбола, в която един от закупилите билет ще спечели оригинална картина на Албино Питти, а петима ще получат възможност за лична среща на кафе с някой от гост-художниците.

Албино Питти е един от водещите артисти в съвременното абстрактно изкуство, който нашумя у нас, когато миналата есен изрисува тролей от градския транспорт и по този начин подкрепи кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година. Изложбата „Големите за малките” ще се проведе от 16 до 19 май в „Дом на науката и техниката” в София, а Албино Питти ще дари 60% от приходите от продадените картини и билети на фондация „Димитър Бербатов”, като идеята му е средствата да бъдат използвани за подпомагане на талантливи деца в България. Гост-художници в кампанията са: Александър Томов (борец), Александър Чирков, Божидар Искренов, Бойко Борисов, Боян Радев, Валя Балканска, Васил Найденов, Гала, Георги Иванов (космонавт), Даниел Боримиров, Димитър Бербатов, Желю Желев, Иван Абаджиев, Илиана Раева, Йордан Йовчев, Недялко Йорданов, Нешка Робева, Ники Кънчев, Сергей Станишев, Сестри Малееви, Слави Трифонов, Станка Златева, Стефан Данаилов, Стефка Костадинова, Стоянка Мутафова и Христо Стоичков.

Междувременно италианският майстор на четката ще открие своя самостоятелна изложба “Vis&Vertigo” (“Сила & Завихряне”) в Националната художествена галерия на 14 март като освен творбите си, г-н Питти ще представи пред публиката два пърформънса: VIS („Сила”) и  Il cammino della vita („Пътят на живота”). Там ще състои и премиерата на едноименна книга, издадена от Италианския културен институт в България, която е посветена на творчеството на Питти и по-специално на творбите, включени в тази експозиция. 

- реклама -