“Глас под наем”

- реклама -

“Глас под наем” – селектиран за престижен фестивал

 

            Документалният филм “Глас под наем” на журналистите от БНТ Росен Цветков, Надя Томова и Надя Обретенова е селектиран за конкурсната програма на един от най-престижните медийни фестивали в света – Международен фестивал за телевизия, радио и нови медии „Prix Europa 2012″. Тази година той ще се проведе за 26-ти път от 20 до 27 октомври в Берлин.

 “Глас под наем” е номиниран в категорията за разследваща журналистика. Избран е сред 640 филми и репортажи от 38 страни.

 От излъчването си през октомври миналата година досега разследването за купуване на гласове в Несебър спечели десетки престижни национални и международни награди. Прeз май “Глас под наем” получи специално отличие в Швеция в конкурса на Асоциацията на европейските регионални телевизии (CIRCOM).

 В „Prix Europa” миналата година БНТ бе представена от хитовия криминален сериал “Под прикритие”, но в категорията за игрални филми и сериали. През 2010  Росен Цветков също беше номиниран в конкурса, но с разследване за безследно изчезнали хора в България.

 Започнал с подкрепата само на две организации, днес „Prix Europa” разчита на над 25 организации: Съвета на Европа, Европейска културна фондация, EBU (Европейския съюз за радио и телевизия), EATC (Европейския алианс за телевизия и култура), АRТЕ, France Televisions, MTV, NRK, ORF, Radio France, RTE, RBB, TVP, YLE и други.

 Целите на фестивала са да се покаже най-добрата продукция със запазена марка „Произведено в Европа”, да се отрази пълният спектър на европейската продукция, както и да се отбележи развитието и напредъкът в медийната сфера.

 

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -