Георги Милков Pirates Bay – Tobago

Историите на Георги Милков

Пунш от водорасли не звучи секси, знам. Освен за световното веганско братство, което нямам честта да познавам отблизо. Но мисля, че в Тобаго открих нова любима напитка. Тя се прави от морски мъх – вид светло водорасло, което изсушено се разбива с кокосово мляко, захар и разни подправки – канела, ванилия и каквото там има на острова. Или пък каквото й е хрумнало на Моник да добави. Моник е жената, която върти тия шейкове и която собственоръчно е написала на етикета на всяка бутилка датата на годност.

Бъркочът на Моник е неочаквано вкусен, отваря небцето, богат е на калций и също така много хранителен. А ако му се добави капка-две (до 100 грама максимум) тъмен ром, тогава денят на Карибите започва по един наистина очарователен начин. Това последното, държа да отбележа, е абсолютно български принос към тобагското културно и хранително богатство. Защото никой на острова не прави така. Сутрин хората не пият ром с каквото и да било. Консумират го чист. Но след време, сигурен съм, пунш от ром и водорасли с мляко ще се превърне в обичайна сутрешна практика.

И така, представям ви днешната закуска – пунш от водорасли, бананов хляб и плодова салата. Ромът не е на масата. Останалото са кадри от нормалния живот на остров Тобаго.

Start typing and press Enter to search