Георги Черкин и Димитър Иванов в „Музиката на Америка“

- реклама -

Във втория концерт от поредицата „Любими виртуози и нови звезди“ ще дебютира пианистката Лили Богданова

Цикълът „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“, продължава с концерт от инициативата „Любими виртуози и нови звезди“, която дава възможност за изява на млади музиканти. В рамките на три концерта големи български музиканти ще представят на голямата сцена дебютът на три деца, възпитаници на Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

На 16 март (петък) от 19.30ч. в зала „България“ на сцената ще излезе българският пианист Георги Черкин, както и концертмайсторът на Симфоничния оркестър на Франкфуртската опера – Димитър Иванов. Заедно с Класик ФМ М-Тел оркестър и под диригентската палка на Лучано Ди Мартино в концерта ще дебютира младата пианистка Лили Богданова. Програмата включва Първа част от Концерт за пиано и оркестър от Роберт Шуман, Рапсодия по тема на Паганини от Сергей Рахманинов, Концерт за цигулка и оркестър от Самюел Барбър и “Един американец в Париж” от Джордж Гершуин.

Тази година цикълът „Музиката на Америка“ включва 7 концерта, които се провеждат в периода февруари – юни 2012 г. През април в програмата предстоят два концерта. На 11 април ще се проведе петият от цикъла и последен от инициативата „Любими виртуози и нови звезди“ с цигуларката Мила Георгиева, Класик ФМ М-Тел оркестър, диригент Григор Паликаров и дебют на младия флейтист Статис Карапанос, ученик в НМУ „Л. Пипков“. На 25 април предстои концерт с откъси от американски мюзикъли под надслов „Hello, Boradway!, със солисти Орлин Горанов, Олга Михайлова – Динова, Даниела Димова и диригент Юли Дамянов.

Билети за предстоящите концерти от цикъла „Музиката на Америка“ могат да бъдат закупени от касата на „Кантус Фирмус“ във фоайето на зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com на цени от 12 до 40 лева.

- реклама -