Галерия Кешан

- реклама -
галерия „Кешан“
Галерия „Кешан“

На 09.03.2012г.  галерия „Кешан“ има удоволствието Ви представи изложбата на Ирина Симидчиева.

Ирина е млад автор, който има смелостта да се развива в професионално отношение като независим творец.

Изложбата „Намака” е вдъхновена от творческите търсения на Ирина в областта на живописта. В тази изложба Ирина е намерила своето вдъхновение в символиката на Луната и нейното физическо присъствие в лицето на Намака – малка вътрешна луна на планетата джудже – Хаумея.

Ирина пресъздава своето усещане за Луната и нейното въздействие върху сетивата. Чрез нежни пастелни тонове и деликатно разграждане на формите картините на Ирина носят усещане за лекота и спокойствие и в същото време

подтикват към размисъл. Присъствието на кръгове и женски силуети са ключови за разбирането на замисъла, който Ирина е вложила в картините си. Тези елементи са използвани от авторката за пресъздаване на нейното лично усещане за влиянието на Луната върху човешката същност.

С тази изложба Ирина си поставя за цел да пренесе зрителят в едно друго пространство и време, в което всеки един от нас има възможност да види своето собствено разбиране за светлина, тишина, лекота. Картините на Ирина са обърнати към душата и нейните най-фини усещания за хармония и красота.

 

- реклама -