Галерия „Артамонцев”

- реклама -

СИМЕОН ХАЛАЧЕВ НИ ВРЪЩА НА МОРЕТО В ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ

 

01.11.2012 г., от 19:00 ч.

в галерия „Артамонцев” 

В Денят на Народните будители тази година, младият български художник Симеон Халачев ще представи в петата си самостоятелна изложба “Извън сезона” един различен поглед към морето – след като потокът от туристи е спрял, във време, в което малцина от нас имат възможността да му се насладят. Симеон Халачев споделя, че е бил вдъхновен за картините си от топлата есен край брега, от тихите улици и живописното море на Поморие, като авторът успешно предава настроението на града, вдъхновил много артисти, даже именития поет Пейо Яворов. Симеон Халачев вече предизвика фурор преди няколко години със серия пейзажи от малките улички на Италия, България и Бразилия, а негови графики печелят награда за съвременна графика на музея Пол Вебер – Германия.

Симеон Халачев е роден през 1977 г. в София и е внук на проф. Симеон Халачев – израствайки в семейството на художници, той от рано демонстрира своя талант. Завършва НХГ „Илия Петров”, а през 2002 г. и Националната Художествена Академия – специалност „Плакат” с отличен успех. Участва в множество изложби в страната и чужбина. Печели награди в редица студентски конкурси. Настоящата изложба е предшествана от изложбите му в галерия „Нава”, Френски Културен Институт” и галерия „Агора”. Работи в областта на живописта, графиката и рекламния дизайн.

Днес, 01.11.2012 г., от 19:00 ч., в галерия „Артамонцев” на бул. „Витоша” 139, ще бъде официалното откриване на изложбата, която може да бъде видяна от посетителите на галерията в периода от 1-ви до 7-ми ноември.

- реклама -