Галерия Аросита представя Радослав Нинов

- реклама -spot_img

Галерия Аросита

представя

Радослав Нинов

10 – 21 Февруари 2017

ОТКРИВАНЕ:  10 Февруари, 18,30 ч.

От време на време е полезно да си задаваме въпроси свързани със значимостта и ролята на автора като живописец в 21-ви век. Какво значи да се използват бои и четки, цветове, да се сътворяват измислени образи или пространства, когато живеем във време под постоянен поток от вече готови форми на информация и изображения?

Възможно ли е да говорим за жизнеността свързана с практиката днес, и по какъв начин? Къде започват, ако въобще има такива граници, и къде се разтапят в сякаш неясни за обяснение феодални територии?

Изложбата на Радослав Нинов ‘Saint Johnny and The Cherry Picker Escadrille’, може би е добър повод да си зададем подобни въпроси. Една инсталация в която авторът за първи път показва моменти от намерени предмети, скулптора, текстил, творби на хартия, както и вече познатите за нас негови платна.

Да погледнем изложбата като един завършен за момента сюжет или постановка без конкретен сценарии. Където началото и краят се определят при отварянето и затварянето на вратата, с нашето влизане и излизане от пространството в галерията. Разходка в калейдоскоп където сякаш познати за нас образи и предмети ни напомнят за минали времена или далечни култури, изгубени артефакти, или просто знаци които ни упътват към граници с непознатото приказно. Срещаме се с моменти които изглеждат като вече съществуващи идеи в реалния свят, и други които бягат от категоризиране ходейки по тънката линия между фигуративното и абстрактното.

Това е първата самостоятелна изложба на Радослав след наградата за млад живописец на името на “Едмонд Демирджиян” за 2016-та, и неговото представяне в общата изложба “Арт старт: Млади художници, които да следим през 2017.”

Галерия Аросита, ул. Врабча 12Б, София

- реклама -spot_img