Галерия Аросита представя GoldHeaven на Ивайло Христов

- реклама -

ОТКРИВАНЕ: 18 Април, 18:30 ч.

Изложбата е от 18 до 26 Април

работно време 13,00 – 19,00 ч.

включително и събота и неделя !

The exhibition is from 18 to 26 April

opening hours 13,00 – 19,00.

including Saturday and Sunday!

Блажени ония, които слушат думите; защото времето е близо.

Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха;

Така е.

Аз съм Алфа и Омега, казва (Онзи), Който е, и Който е бил, и Който иде.

Чух зад себе си силен глас!

И обърнах се да видя Този, Който ми проговори; и видях очите Му, като огнен пламък;

и нозете Му приличаха на лъскава мед, като в пещ пречистена: а гласът Му беше като на много води;

и имаше в десницата Си седем звезди; и от устата му излизаше меч остър и от двете страни; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си.

И когато Го видях, паднах; а Той тури десницата Си върху мене и каза: Не бой се, Аз съм първият и последният и живият;               бях мъртъв, и, ето, живея до вечни векове.

Из Откровение, 1:1-20

Проектът на Ивайло Христов “GoldHeaven” се представя пред публика в контекста на кулминацията на дните, посветени на най-големия религиозен православен празник Възкресение.

Формално използва откъси от финалната библейска книга за последните дни, като отправна точка, представяйки композиция от произведения с многослойни смислови препратки.

Творбите се отнасят, както към исторически, така и към съвременни събития – военни и политически, религиозни, социални или културни сътресения.

Имайки предвид крайно деликатния характер на темата, проектът не си поставя за цел да дава изчерпателност, а по-скоро подсказва някои философски и теоритични въпроси, и лични интерпретации.

GoldHeaven е авторски проект, без традиционна кураторска намеса, приемайки риска от тази липса.

Представените произведения са разнообразни като артистична медия – живопис, рисунки, site-specific инсталация и обекти, обединени не само механично в интимното пространство на галерията.

За автора:

Ивайло Христов (1979 )е завършил живопис в Националната художествена академия, София (2005). Носител е на общо 22 национални и международни отличия за изкуство, дизайн и реклама, сред които наградата FutureFest | Future work, Лондон (2016) и наградата на СБХ от Третото национално биенале на рисунката, В. Търново (2015). В студентските си години е носител на Първа награда за живопис на фондация Св.Св. Кирил и Методий (2003) и други.

Представял е свои самостоятелни проекти в Националната художествена галерия, в галерия УниКредит студио и галерия Буларт. От 1999 година има множество участия в международни и национални фестивали, кураторски проекти и изложби за съвременно изкуство. Сред участията е и изложба Acts of Sedition, WhiteBox Gallery, Ню Йорк (2016).

Негови творби са притежание на публични и частни колекции в България, Европа и Америка.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

 Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката на Вазов

170-тата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература заварва народа ни във времена на смут и страхове  Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката...

Спецакции в София: арестуваха приближен на Божков

Специализирани полицейски акции се проведоха на две места в София срещу приближени до Васил Божков. По предварителна информация е задържан е Славчо...

Засилено полицейско присъствие в квартал “Симеоново”

Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал “Симеоново”, предаде репортер на БГНЕС. Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при...

Без закон за опазване на рисовете у нас, популацията им ще изчезне

За съжаление в България рисовете изчезват. Последните данни са от 2008 г., имаше данни за рисове, които навлизат по Осогово, където са...

Гешев: Аз не следя творческата дейност на Бобоков

"Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на подсъдими лица. /БГНЕС