Фотоконкурс

- реклама -

фотоконкурсТърси се: най-хубавата снимка на българските традиции

 

За втора поредна година в рамките на кампанията „Пазител на традициите”, от днес, 1 юни, стартира едноименният конкурс за фотографии, посветен на българските традиции. Занаятите, фолклорът, кулинарните шедьоври, най-красивите кътчета на България, съхранили духа на родината – в конкурса могат да участват снимки, уловили в кадър това, което искаме да остане за за поколенията след нас.

След като през 2012 г. във фотоконкурса „Пазител на традициите” участваха 57 албума с почти 600 прекрасни фотографии, сега организаторите на кампанията – Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 обявяват старта на новата надпревара.

Фотоконкурсът е част от националната кампания „Пазител на традициите”, която за четвърта поредна година ще връчи отличия в категориите „Занаяти”, „Изобразително изкуство”, „Фолклор”, „Кулинария”, „Личност на годината”, „Организация на годината” и „Селище-пазител на традициите” на 11 ноември 2013 г.

От 1 юни до 12 август включително всеки, който желае да участва във фотоконкурса, може да изпрати снимки с тематика български бит, обичаи, традиции и култура, на електронния адрес на кампанията: contest@pazitelnatradiciite.com. Може да се участва най-малко с 1 (една) и най-много 10 (десет) броя авторски снимки. Фотографиите трябва да са с минимален размер 1024 х 768 пиксела, и във формат jpg. Към всяка снимка задължително трябва да бъде приложен файл с имената на автора, както и контакти за обратна връзка – телефон, e-mail, профил във Фейсбук, както и описание на снимката.

Всички фотографии, допуснати до участие, ще бъдат публикувани на интернет страниците на “Пазител на традициите” -http://pazitelnatradiciite.com и А.Р.И.З.-7 – http://www.ariz7.com, както и на страницата във Фейсбук – https://www.facebook.com/pazitelnatradiciite.

На страницата във Фейсбук ще се проведе и гласуването за публикуваните там фотографии, което започва на 19 август и ще продължи до 19 октомври 2013 г. Гласуването се осъществява чрез натискането на бутона „харесвам”, като всеки потребител има право да даде вота си за неограничен брой фотографии.

На 22 октомври ще бъдат обявени и победителите: на първо място ще бъде класирана снимката с най-голям брой гласове, като са предвидени и второ и трето място. Наградата за победителя е фотоапарат, осигурен от фирма „Ивитал консулт”, а за второ и трето място ще има призове от партньорите на кампанията. Предвидени са и 20 поощрителни награди, а всички отличени фотографии участват в пътуващата фотоизложба „Пазител на традициите” .

С изпращането на фотография в конкурса авторът гарантира, че снимките са направени от него и предоставя на А.Р.И.З.-7 авторските права за тях, като се съгласява те да бъдат публикувани на сайта на асоциацията, да бъдат включени в пътуваща изложба и да бъдат използвани за целите на конкурса, между които публикуването им в галерии, разпространението им в медии и др. с некомерсиални цели. При използването на фотографиите за целите на конурса, организаторите се задължават винаги и при всякакви обстоятелства да указват автора на съответните снимки. Екипът на А.Р.И.З.-7 запазва правото си да не публикува снимки и галерии с нецензурно или дискриминиращо съдържание, както и такива със съмнения за авторството. Организаторите не носят отговорност при нарушаване на авторските права на трета страна.

„Пазител на традициите” се провежда с подкрепата на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова, вицепрезидента Маргарита Попова, Българската туристическа камара, представителството на ЮНЕСКО за България и редица неправителствени организации, партньори и медии.

 

ВСЕКИ БЪЛГАРИН Е ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ. НЕКА ДА ГО ДОКАЖЕМ ЗАЕДНО!

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Галерия Аросита представя / AROSITA Gallery presents Борис Колев /  Boris Kolev

24. 09. 2020 – 08. 10. 2020 НОВИ ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ И МИТОВЕ /  NEW URBAN LEGEND AND MYTHS              Основно влияние за създаването на тази изложба...

Милена Цанева – „Броеница. Из гънките на паметта“ (откъс)

Излезе от печат книгата на проф. д-р Милена Цанева „Броеница. Из гънките на паметта“, пъстра и неизбродима галерия от спомени, ценен дар за любознателния...

Топ 10 на книжарници „Сиела“ за 14-20.09.2020

  Крадецът на праскови, Автор: Емилиян Станев, Издателство: Сиела https://ciela.com/kradetsat-na-praskovi-emiliyan-stanev.html   Менгеле - Ангелът на смъртта, Автор: Дейвид Маруел, Издателство: Сиела https://ciela.com/mengele-angelat-na-smartta.html   Дневникът на един дръндьо -...

Дубравка Угрешич – „Американски речник“ (откъс)

 REFUGEE – Откъде сте? – пита ме млад фламандски фотограф, опитвайки се с въпроса си да смекчи напрегнатото ми лице. – От Загреб – отговарям. – А...

Балкански лидер е финалист за Строителните Оскари 2020

Президентът на Северна Македония връчи първото отличие за NASTEL BUSINESS CENTER Една от най-успешните строителни компании на Балканите е финалист за престижния конкурс за Луксозно...

Арман Бабикян: Протестът изхвърли Борисов зад Околовръстното шосе

„Протестът постигна много неща. Трудно си даваме сметка за това, но България със сигурност не изглежда по същия начин, по който преди...