Горчив опит с фирма за смяна на водомери

- реклама -spot_img

2-1Една истинска история с фирма за смяна на водомери

 ПРИ ИНТЕРЕС ПО СЛУЧАЯ, ОТ СТРАНА НА МЕДИИ И ЖУРНАЛИСТИ, ЩЕ ПРЕДОСТАВИМ ВРЪЗКА С АВТОРА

АКО И ВИЕ ИМАТЕ ЛОШ ОПИТ

ЗА КАКВОТО И ДА Е – ПИШЕТЕ НИ

От няколко месеца водата ни се начислява на база, защото на водомерите, макар работещи, им било дошло времето за проверка. Решихме да поставим направо нови. Видях обява от някаква фирма за комплексна услуга, преписах си телефонния номер и позвъних. Една девойка любезно ми обясни какво включва цялата услуга и колко ще ни струва. Добре, записахме се за смяна. След две седмици ни се обадиха и се уговорихме за ден и час. Бях сама вкъщи, почистих, подредих така, че да е удобно на човека за работа и зачаках. Той дойде в уречения час.

Смяната на два водомера му отне не повече от 20 минути, след което седна на масата, поиска ми абонатния номер и започна да попълва документите. Като приключи, ми каза: – Такааа, за единият водомер нямам сертификат за годност, някъде се е изгубил.

– Ха! И какво следва? – попитах аз.

– Ами ще го донеса тия дни – отговори ми човекът.

– Чудесно, в такъв случай да запишем, че ми оставяте само един сертификат – предложих аз.

– Къде??? – стресна се майсторът.

– Където и да е, например – под другия сертификат.

– Нищо няма да записвам! – отсече той.

– Съгласна! – казах аз. – Тогава ще ви платя, когато го донесете.

– Аааа, тогава аз си свалям водомерите – викна човекът.

И наистина ги свали! Демонтира ги пред озадачения ми поглед за нула време, прибра ги в куфарчето си и светкавично напусна дома ми.

Моля, кажете ми, греша ли, като си мисля, че това е напълно непрофесионално, за да не кажа – мърляческо. Можем да подозираме такива фирми дори в измама, защото самотната баба на осмия етаж няма представа какво означава сертификат за годност и защо й е нужен. За нея е важно, че момчето е сложило водомери, нали?

Ще напиша тук името на фирмата, защото в днешно време никой не бива да си върши работата през куп за грош, тъй като отдавна не е единствен на пазара!

Ако имате намерение да подмените водомерите си, то не се обръщайте към фирма Еверест ЕООД, София, жк Левски Г, със собственик Шилигаров. Имат и уеб сайт.

И един важен съвет от мен: никога не давайте пари, срещу които не ви дават документ!

****

В допълнение трябва да ви кажа, че разбрах и още една подробност, която често се “прескача” от Софийска вода – преди да започнат да ви начисляват изразходната вода на база, трябва да ви предупредят писмено /и удостоверено с вашия подпис!/, че водомерите ви са за смяна. В този протокол се предвижда и срок, след който, ако не сте сменили водомера, започва изчисляване на база. Без наличието на такова предупреждение, сметките “на база” са незаконни. Внимавайте за тези “подробности” и си търсете правото!

- реклама -spot_img