Fengi и MadBasta

- реклама -

fmНа 27ми декември 2012 във варненския клуб Tsunami се проведе първото публично прожектиране на видео клипа към песента “Още утре” на Fengi и MadBasta. Събитието събра десетки млади варненци, които подкрепиха своите приятели-артисти в първата им по-сериозна крачка напред в музикалните дебри. Шоуто беше подкрепено и от хипхоп титаните от Велико Търново “HILL HOMIEZ”, които всъщност са артистите Sistah187, Gerata и NRG_D. 

Кои са FENGI & MADBASTA?
Някои казват, че те са фънки рапъри, други твърдят, че са рап фънкари, но истината е, че няма доказателства за нито едното.
Без значение дали звукът е електронен или акустичен, за тях всичко е въпрос на вибрация. Шизофреничното им прескачане между стиловете ги прави музикално непредвидими. Едната половина от тях е толкова различна от другата, че хомогенната смес, която се е получила е доста плътна и за това явлението може да бъде обяснено само с термина Fengi & MadBasta. Всъщност са две Варненски момчета, които искат да правят качествена музика без да си слагат даден жанр за етикет.

Песента “Още утре”
“ОЩЕ УТРЕ”! Доста иронично заглавие, нали?! Текстът и музиката на песента са измислени в края на 2011 година, записана е в началото на 2012-та. След половин лято уговорки и подготовки в разгара на месец юли се осъществяват 3 дни снимки на клипа, а след още половин лято телефонни разговори, пътувания, монтажи и обработки видеото е готово. А двамата рапъри си искали да е готово “Още утре”.
И точно в духа на идеята за песента, практиката доказва теорията изложена в лириките или иначе казано – всички замесени в това видео са олицетворени чрез лирическият герой. Изминалата година беше голяма школа за младия екип, които научиха много за всичко, когато разбраха повече за себе си. Описват 2012 година като успешна, след като имаха участия в различки барове, клубове и дори тридневни хипхоп фестивали. Гледат напред, целят се нагоре. Очакват 2013.

- реклама -