ЕВРО 2012

- реклама -spot_img

Започна Европейското първенство по футбол по БНТ

 

 На 8 юни бе даден официалният старт на ЕВРО 2012. По повод началото на футболното първенство посланиците на Полша Лешек Хенсел и Украйна Микола Балтажи поканиха приятели и общественици, за да гледат заедно церемонията по откриването на грандиозното събитие и първия мач между Полша и Гърция. Домакин на събитието бе полското посолство в София. От там на живо за спортното студио „Фензона прогнози” се включиха Методи Манченко и изгряващата звезда в коментаторската група на БНТ Християна Гутева. Специално за БНТ украинският посланик Микола Балтажи прогнозира, че ако Украйна успее да мине през груповата фаза е твърде възможно на финал да се изправят отборите на двете страни домакин Полша и Украйна.

Гости в коментарните студиа в деня на откриването бяха Весела Тотева, Елин Топузаков, Ивайло Петев, треньор на Лудогорец, Владимир Манчев и бившият президент на Спартак Варна Николай Ишков.

В събота специални гости в студиата на Българска национална телевизия ще бъдат Цветана Божурина, бивша състезателка по волейбол, и Сандро Филипини, издател на Gazzetta dello Sport. На 9 юни в посолството на Германия пък ще се съберат най-верните фернове на немския и португалския футбол, за да гледат заедно срещата Германия – Португалия. Отново там ще бъде излъчен филмът „Октоподът Паул”, чиито автор е Методи Манченко. Документалната лента разказва как функционира немската спортна машина, защо футболът се е превърнал в култ за Германците и как те се готвят да се завърнат в призовата тройка на класирането по нации на Олимпийските игри.

В неделя футболната съдийка Християна Гутева ще направи своя официален дебют на малкия екран, заедно с екранната си половинка Методи Манченко и в компанията на Вили и Иван Вуцови.

 

Още подробности за тези събития, както и още много прогнози, коментари и анализи можете да намерите на спортния сайт на БНТ http://sport.bnt.bg/, както и на специално създадения за ЕВРО 2012 http://euro2012.bnt.bg/!

- реклама -spot_img