Българите залагат на екзотични валути напоследък

- реклама -spot_img

 Вероятно ще расте интересът към паричните единици на Мавриций и Дубай

 Все по-редки и екзотични валути са прицел на българския турист. Това лято и началото на есента се очаква да има повишен интерес към рупиите , рандовете и дирхамите. Тази тенденция е продиктувана от факта, че интересът на родните летуващи тази година е насочен към екзотични дестинации, като Мавриций, Бали и за пореден път към Дубай.

В посочените страни  левът не е разпространена валута и всеки наш турист ще срещне сериозни трудности с обмяната. Затова най-сигурно е тя да се извърши още в България. Валутните експерти от Tavex съветват още пътуващите да си вземат така наречената валутна таблица, изпринтирана от авторитетен сайт или с други думи – да ползват разпечатан калкулатор с моментни курсове. Така туристите ще бъдат улеснени и ще се избегне объркване при разплащане в местни заведения и магазини.

Например в Бали най-голямата банкнота е от 100 000 индонезийски рупии, а тя се равнява приблизително на 13 лв.

Друга често търсена валута това лято ще бъде дирхам, във връзка с повишения интерес към Дубай. Това е модерна дестинация с най-много банкомати на квадратен метър, но трябва да се внимава с таксите при превалутиране и теглене. Дирхамът е с фискиран курс към щатския долар (1 USD = 3,67 ADE), което значи, че човек може да си закупи долари като резервна валута при пътуването си в Дубай или да отиде само с долари, така рискът му е основно при движението на курса долар – лев. Но експертите отново съветват да се закупят дирхами директно от България, за да не се губи ценно време от почивка за обмяна на валута.

Източник: Tavex

- реклама -spot_img