Дом на хумора и сатирата

- реклама -

Домът на хумора и сатирата посвещава

вечер на великия комик Чарли Чаплин 

 

През месец април т.г. се навършват 125 години от рождението на Чарли Чаплин и 100 години от появата му в киното. Със своя талант на актьор, режисьор, композитор и продуцент великият комик бележи цяла епоха в киноиндустрията и печели сърцата на милиони зрители по цял свят.

В столицата на хумора – Габрово се намира единственият в България паметник на Чаплин. Оригиналната композиция е дело на акад. Георги Чапкънов и се намира в Парка на смеха до Дома на хумора и сатирата. Паметникът на най-великия комик на всички времена е любима атракция и неизменно място за снимки за спомен на туристите, които години наред не спират да му отдават заслужена почит.

Музеят „Дом на хумора и сатирата” ще отбележи годишнината от рождението на Чаплин със специална вечер, посветена на вълнуващия му живот и забележителната му кариера в киното – в рамките на поредния „весел четвъртък”  с начало 17.30 ч. на 10 април 2014 г.

Богато илюстрирана презентация ще покаже малко известни и любопитни факти от личния му живот, срещите му със знакови личности от епохата, историите по създаването на най-известните му филми и многобройните паметници по цял свят, издигнати от признателни почитатели на неговото изкуство.

Charlot-ChaplinЛюбителите на комедиите ще имат възможност да видят откъси от популярните неми филми, в които Чаплин умело изгражда образа на емблематичния си герой – Скитника. Екипът на Дома на хумора е подготвил и камерна изложба от фонда „Хумор на народите”, която ще представи карикатури, малки пластики и живописни платна, пресъздаващи образа на великия комик.

В програмата на вечерта ще бъде открита и изложбата от фотоконкурса „Аз и Чарли в Габрово”, а авторите на най-добрите фотографии ще получат наградите си. Организатор на конкурса е Домът на хумора и сатирата, а за участие в него свои фотографии на паметника на Чаплин изпратиха както габровци, така и гости на Габрово, успяли да се снимат с него за спомен от града на хумора.

Дарина Маринчевска

Музей „Дом на хумора и сатирата” – Габрово        

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

 Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката на Вазов

170-тата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература заварва народа ни във времена на смут и страхове  Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката...

Спецакции в София: арестуваха приближен на Божков

Специализирани полицейски акции се проведоха на две места в София срещу приближени до Васил Божков. По предварителна информация е задържан е Славчо...

Засилено полицейско присъствие в квартал “Симеоново”

Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал “Симеоново”, предаде репортер на БГНЕС. Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при...

Без закон за опазване на рисовете у нас, популацията им ще изчезне

За съжаление в България рисовете изчезват. Последните данни са от 2008 г., имаше данни за рисове, които навлизат по Осогово, където са...

Гешев: Аз не следя творческата дейност на Бобоков

"Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на подсъдими лица. /БГНЕС