Диана Дамрау анонсира новия си албум “Кралиците Тюдор” звездното сопрано започва кралски тур из Европа от София

- реклама -spot_img

Вълнуващ нов албум подготвя за почитателите си Диана Дамрау. В него тя слага короните на три различни кралици Тюдор – централни героини в опери на Доницети: Ан Болейн от едноимената опера, Мери, кралицата на шотландците (Мария Стюарт) и Елизабет I (Роберто Деверьо). Записите са направени с оркестъра и хора на Академия “Санта Чечилия” под диригентската палка на Антонио Папано. Това са и едни от коронните роли на голямата сопранова звезда.
За Дамрау като Мария Стюард в Цюрихската опера, Neue Zürcher Zeitung пише: „Тя владее глас, който сякаш няма граници. Колоратурата ѝ е зашеметяваща, нейният вокален диапазон впечатляващ, а динамичните ѝ окраски – спиращи дъха. Дамрау е еталон за класа. “
Албумът “Кралиците Тюдор” излиза на пазара на 2 октомври, но вече може да се поръча в големите музикални платформи.
Българската публика ще има удоволствието да чуе част от тези арии в програмата “Крале и кралици на операта”, с която Диана Дамрау за първи път ще се представи в България. Компания на сцената ще ѝ правят басът Никола Тесте и маестро Павел Балев. В двата концерта със Софийската филхармония на 4 и 6 септември ще звучат още арии и дуети от Росини, Белини, Гуно, Масне и Чайковски.
През септември и октомври Дамрау ще пее Мария Стюарт в Цюрихската опера, а след това ще представи „Крале и кралици на операта“ в големите градове в Европа и в Сингапур.

Билети за концертите в София все още са налични на касата на зала “България” и в Ивентим.

- реклама -spot_img