Деси Тенекеджиева омагьоса Варна

- реклама -

„Деси Тенекеджиева и приятели” във Варна„Деси Тенекеджиева и приятели” във Варна

 

            Една истинска коледна приказка, чрез песни и думи разказа харизматичната актриса и певица Деси Тенекеджиева заедно с многото си верни приятели – близо 60 музиканти и певци на премиерата на коледния концерт „Деси Тенекеджиева и приятели” във Варна.

Представете си магично красива зимна сцена – дантелено-светещи елхи, голям прозорец, през който наднича луна, звездно небе и сняг. Прекрасната мултимедия пробива през решетките на прозореца и ни отвежда в различни светове, а снегът вали, вали. Mузикален спектакъл, а не просто концерт, в който силната енергия на Деси Тенекеджиева успя да омагьоса многобройната публика, изпълнила до краен предел красивата обновена сцена на Варненския драматичен театър.

Естетика, усет и изящество – с тези думи накратко може да се определи усещането от целия спектакъл, сценограф, на който е варненката Огняна Серафимова, а продуцент и режисьор Деси Тенекеджиева. Всяка музикална картина имаше собствен светлинен и емоционален заряд, а публиката бе посрещтната още на входа на театъра с чаша вино от винарска изба Етно, под звуците на Представителния духов оркестът при Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов.

За начало, Деси представи част от песните от албума си “Crazy Butterfly”, под съпровода на велоколепните музиканти от бенда – Страцимир Павлов, Валери Ценков – ударни, Нейко Бодуров – тромпет и контрабасиста Борис Казаков. Щрайхът на Филхармонията се включи елегантно и допринесе много за цялата музикална феерия, а варненският музикален идол Реджи замени Миро в сърцето на актрисата и влезе звездно в поп хита „Когато всичко свърши”.

След ефектната червена рокля на Bridal Fashion, Деси изгря с впечатляваща коледна визия и точно тогава започна истинската Коледна приказка. Сцената се изпълни със светлина и енергия от момичетата и момчетата от атрактивния Gospel Chorale на Страцимир Павлов от НУИ „Проф. Добри Христов”. Те взривиха залата с таланта си и станаха едни от главните герои на спектакъла.

Несподелена детска любов на певицата се оказа солистът на варненската опера Евгений Станимиров. „Момчето от втория чин в моя живот” – така го представи Деси, след което двамата изпяха една от най-красивите коледни песни- „White Christmas“ и музикалното откровение на Джон Ленън – „Imagine“. Оперната Фeя на Варна , красивата Даниела Димова блесна с ангелското си изпълнение на „Ave Maria“ и „Аmazing Grace“, заобиколена от прекрасни ангелчета и балеринки.

Един от най-емоционалните моменти беше лиричното откровението на Деси „Сън за оркестъра”, в който актрисата сподели мечтата си и представи по изключително оригинален начин всички музиканти на Симфоничния оркестър, докато те влизаха на сцената като светулки.

“Не бих го заменила дори с Херберт фон Караян, защото това си е моят диригент, диригентът от сънищата ми, моят Маестро фон Страцимир Павлов.” – така Деси се обясни в любов, този път на музикалния продуцент на проекта, който беше написал великолепни нови аранжименти за всички коледни песни в концерта, сред които класиките „Silent Night“ и „Jingle bells“.

Развълнувани, всички зрители станаха на крака и дълго аплодираха Деси Тенекеджиева и страхотните й приятели, които изпълниха няколко биса и потопиха публиката в магично коледно настроение.

Kоледният концерт се осъществи с подкрепата на Община Варна, във връзка с кандидатурата й за европейска столица на културата през 2019 г. и ще се излъчи в празничната програма на БНТ. Кметът на Варна, Кирил Йорданов, изпрати огромна кошница с цветя на Деси Тенекеджиева по случай премиерата.

Поради големият интерес варненският спектакъл ще се повтори на 15- ти януари под заглавието „Бяла приказка”. Но преди това, русенската публика ще има удоволствието да присъства на Коледния концерт „Деси Тенекеджиева и приятели” на 27-ми декември в зала Опера, където заедно с Деси и бенда ще свири Русенската Филхармония, а специални гости ще бъдат най-младите музикални звезди на България – Богомил от X Factor и чаровната Дивна.

- реклама -