Денят отблизо

- реклама -

Денят отблизоТончо Токмакчиев и Николай Урумов в „Денят отблизо” с Мира Добрева

 Тази събота предаването “Денят отблизо” с Мира ще коментира неполитическата новина на седмицата за Парада на розата в Америка. С какво е по-различен от казанлъшкия фестивал на розата зрителите ще разберат от самата Царица Роза – Нели Славова. Как се носи 5-килограмовата корона, много ли е ценна или е само тежка – отговорите тази събота от 11:00ч.  

В рубриката „Отблизо” зрителите ще научат личната история на Дора Христова – диригентът на „Мистерия на българските гласове”, която ще разкаже за сълзите на публиката и обичта към осиновеното й момиченце.

 В неделя предаването ще отбележи 150-тата годишнина от рождението на писателя Алеко Константинов. Специални гости в студиото ще бъдат актьорите Николай Урумов и Тончо Токмакчиев, които вдъхнаха нов живот на образите на „Щастливеца” и Бай Ганьо. Екипът на предаването ще отправи предизвикателството си към тях като им зададе въпросите, зададени на самия Алеко на 31-я му рожден ден. Къде се съхранява сърцето на големия български писател и защо неговият паметник в Чикаго е с отрязани ръце, гледайте в „Денят отблизо” с Мира тази неделя от 11:00ч. по БНТ1!

 

- реклама -
Previous articleПолярните мечки
Next articleМАБИС