Деница Дилова и Любен Дилов син се срещнаха в Разград

- реклама -spot_img

Любен Дилов и Деница Дилова в култово разградско заведение разговарят не само за книги

  

Ина Дилова пази в личен архив снимка със значимо историческо значение – фото-доказателство за първоизточника на талантливата империя Дилови.

Това е Дило Шопов. Със съпругата си Велика имат три деца: Веселин Дилов – баща на Деница Дилова и Дилен Дилов, Борислав Дилов – баща на Ина Дилова и Любен Дилов – баща на Любен Дилов син и Маргарита Дилова.

Любен Дилов син

На снимката: Дило Шопов държи Веселин Дилов средния по възраст син. Съпругата му Велика Шопова държи Борислав Дилов, зад тях най-големия син -писателят фантаст Любен Дилов.

Провокиран от тази снимка и от Деница Дилова, тази неделя, Любен Дилов син посети Разград с доста предвидени и непредвидени ангажименти на теми: спорт, книги, расизъм, дебати и футбол.

 Една неделя в Разград на Любен Дилов син

Любен Дилов син в Разград

Дискусионен клуб „Дебати-Разград“ проведе третата си среща в градината на ресторант „Лес“, Разград. Любен Дилов син е поканен като ментор и жури заедно с общинският съветник и директор на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ Пейчо Георгиев и Наталия Халачева. Темата – „Расизмът – мит и реалност в 21 век“. Участие в дебата са взели ученици от 15 до 18 години. По тяхна инициатива Любен Дилов син получи специален плакет.

Клуб „Дебати-Разград“ има подкрепата на ПФК “Лудогорец 1945“. Гости на събитието са и Ангел Петричев – изпълнителният директор ПФК “Лудогорец 1945“ и Областния управител Гюнай Хюсмен, който подари книги за клубната библиотека.

Друго събитие, същия ден, в Разград е представянето на последните две книги на Любен Дилов син. В аристократичната атмосфера на Almost Famous писателят разказва не само за книгите си, но и истории от любимото си занимание – водолазно гмуркане. Говори и за екзотичните кътчета по света, които е посетил благодарение на това екстремно хоби.

Любен Дилов син в Разград

Той сподели случки и факти от богатия си телевизионен опит не само като сценарист и водещ на значими тв предавания, но и като създател на единствения български сериал в жанр скриптед риалити „SEX, ЛЪЖИ & TV“.  Темата за Кембъла, който е родом от Разград също не бе пропусната.

Не на последно място, Дилов разказа за книгите, на които е редактор и романа, който пише. Повече за заниманията му може да откриете в официалния му уеб сайт.

Трето разградско събитие, на което писателят – политик е присъствал, това е футболният мач между Лудогорец и Ботев (Пловдив) на стадион „ Хювефарма Арена“. Но едва ли това е причината Лудогорец да бият с 2:1.

Междувременно, но не на четвърто място по значимост, Любен Дилов е посетил с точно определена цел и спортната база “Гнездо на орли“.

Деница Дилова

 Деница Дилова

Деница Дилова е родена на 14.07.1973 г. в Червен Бряг. Омъжена е и има две дъщери. Живее в Разград. Издава две книги Безумецът от Таро“ и „Дневният живот на нощните пеперуди“ и сборникът разкази „Тънкости на приготвянето“. Заниманията ѝ като журналист и писател започват като автор в списание “Експрес”, а от края на 2006 г. е директор на в. “Лудогорски вестник”.

С два свои разказа през 2006 г. печели гласовете на публиката и награда от конкурса “Очи за себе си” (ХуЛите).

 През 2008 г. взема първи места в литературните конкурси на Public Republic и Литературата Днес.

През 2010 г. печели Първа награда от Осмия конкурс за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine.

През 2014 г. става победител в първия анонимен конкурс за Нов български роман на издателство “Сиела” с ръкопис под заглавие “Непорочна практика”.

Следват редица други признания, като последната е от юни 2020 – втора награда от конкурс за кратък фантастичен разказ „Агоп Мелконян“.

Книги на Деница Дилова https://ciela.com/author/denitsa-dilova.html

- реклама -spot_img