Дървото на живота

Дървото-на-живота-2013  Любовта на Христо Шопов и Александра Лопез разтърси Кърджали

Героите от „Дървото на живота” върнаха гражданите към далечни времена

 

 Пътуващото кино на „Дървото на живота” посети Кърджали за предпремиерна прожекция на новия Епизод 8 от Сагата на TV 7. В този епизод се случва съдбовната развръзка в отношенията на младата туркиня Азра и българския офицер Йордан. Техните решения ще променят коренно бъдещето.  Професор Андрей Пантев, който е говорител на прожекцията разказа за различията в миналото, които са създавали „пропаст” между младите влюбени от културни и религиозни етноси. Историята, инспирирана от реален исторически факт, останал до наши дни като „Русенска кървава свтба”, беше преразгледана и пречупена през съвремието от професора. „Сега ние, всички заедно, имаме възможност да проследим тази любовна драма и да се уверим колко дълъг път е изминат от онези времена” сподели с публиката на Кърджали, Пантев.

 Сред поканените присъстваха гости от най-старото читалище „Родопски фар”. Техният танцов ансамбъл дойде на събитието в почти пълен състав и успя да се потопи в историята, чувствайки я близка с любовните трепети и със срещата на различни култури, които са създали своя симбиоза. „И сега се налага да се противопоставяме на много неща, но нямаме такива огромни пречки” споделят, смеейки се тийнеиджърите.  

 Сред гостите, разбира се, бяха и граждани на Кърджали, които са искали да се включат в събитиети и да чуят от професор Пантев малко повече за епохата и за събитията в „Дървото на живота”, които преплитат историята с  вечната човешка тема за любовта, страданието, радостта и разочаованието.

След Кърджали, Благоевград е следващата избрана дестинация от TV7.

- Advertisement -