Дани Петканов – интервю

- реклама -

Дани ПеткановДани Петканов отговаря на класически въпроси от „Класици”

Интернет риалитито на NovaPlay и Vbox7.com се радва на стотици хиляди гледания

Какво е да си „класик”? Дори за Даниел Петканов, репортер в най-новия интернет проект на NovaPlay и Vbox7.com, този въпрос няма еднозначен отговор. Какво е общото между колело, бобър и стенограма и между Кения и градския транспорт у нас, разказва самият Дани.
Освен в телевизионния ефир, той вече е и най-свежото лице в онлайн пространството, като през последния месец е на най-горещите локации в столицата, въоръжен с класически въпроси.

В NovaPlay и Vbox7.com вече се въртят девет епизода от „Класици”, като те се радват на огромен интерес и стотици хиляди гледания.

Дани Петканов отговаря на въпросите, които самият той задава пред камерата, както и издава подробности от кухнята на риалитито:

„Класици” са…
Именно онези хора по улиците, които правят живота по-цветен и забавен. Въпросите, които задавам в отделните епизоди са елементарни на пръв поглед, но всъщност нямат верен отговор. И тук идва ролята на „класика”, който дава най-абсурдния, но не рядко и най-точен коментар.

Какъв е снимачният ден на „Класици”?
Снимаме в продължение на часове. Локациите за снимки се подбират внимателно, защото не лесно да се определи кои от хората на улицата ще ни дадат „класически” отговор.

Кои са трите думи, които се римуват с жичка?
Колело, бобър и стенограма.

Защо трамваите са жълти?
Защото през 1927г. на световното изложение за технически постижения в Кения инженери от цял свят гласували, че жълтият цвят е най-удачен за линейните превозни средства – тип трамваи.

Защо масата има четири крака?
Защото, ако имаше 11 нямаше да изглежда добре.

Кой е „класикът”, за когото си спомняш с широка усмивка?
На въпроса от какво е направен предметът, който държах в ръката си, а именно – извивачка за мигли, той ми отговори с контра въпрос, знам ли от какъв материал е направена извивачката. След като му отговорих шеговито – от картон, той ме квалифицира като „шляпорко” и ме „светна”, че всъщност това е хром, никел и ванадий.
Оказа се, че е полковник от резерва, един от последните хора, които са стъпвали на руската атомна подводница „Курск” преди да потъне през 2000 година. Не беше заможен, но за сметка на това притежаваше уникални знания, а житейският му опит беше по-голям от Антарктида.

„Класици” –  с нови епизоди всеки вторник, четвъртък и събота – на NovaPlay и Vbox7

Още информация за ексклузивните онлайн проекти и „Класици” следете на facebook.com/nova.play и facebook.com/Vbox7com.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Водещ архитект и иновативни строителства са финалисти за строителните Оскари

 Благотворителната церемония е тази вечер в хотел Маринела Един от водещите архитекти в България с десетки емблематични проекти в страната ни – арх. Едвард Христов,...

Караянчева: Ще разрешим достъпа на журналисти до депутатите

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще бъде разрешен достъпът на журналисти до депутатите. До това решение се стигна след серия от ...

Д-р Виктор Серафимов: В България има дефицит на силни медии

„Медийният сектор е изключително ограничен от нормативната база, която го регулира. Тази ситуация е неприемлива“. Това заяви Виктор Серафимов, доктор по международно...

Даниел Фрийд: България е важна за САЩ със своята география

България е важна за САЩ със своето географско положение като страна в западната част на Черно море. Това заяви американският дипломат и...

Димитър Аврамов: Не ни трябва перманентен протест, а всекидневен натиск

„Надявам се протестът да намери фокус, защото чувството на несправедливост, че държавата се използва в частна полза, е нещо, което всички виждаме....

Яйца и кофа по Караянчева и Красимир Велчев в Благоевград

С викове “Мафия” и “Оставка” от страна на протестиращите срещу Борисов и Гешев в Благоевград, бе посрещнат председателят на Народното събрание Цвета...