ДАНЪК ВЪРХУ ЛИХВИТЕ

- реклама -

КУНЕВА: ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ЛИХВИТЕ Е ПОРЕДНИЯТ ФОЙЕРВЕРК

Предложението за облагане с данък на лихвите по депозитите, е поредният фойерверк. Така коментира идеята на финансовия министър Симеон Дянков, председателят на партия “България на гражданите” Меглена Кунева. В студиото на новините на TВ+, тя определи бюджета за следващата година като бюджет на отчаянието.

Новият бюджет и промяната в данъчните закони звучат като неуместна шега и за пореден път доказват, че България е държава в рамките на шегата, че държавата е престанала да функционира, каза още Меглена Кунева. Тя припомни, че за 3 години нито веднъж прогнозите за растеж не са се оправдавали:
МЕГЛЕНА КУНЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА “БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ” – „Това е изключително непрофесионално. Ако имате една частна фирма. Да си представим, че господин Дяноков е счетоводител. Ако вашия счетоводител 3 години поред не може да прогнозира какви ще са вашите приходи, обикновено го уволняват. ”
Данъкът върху лихвите не е практика във всички европейски страни, иначе щеше да има обща европейска директива по въпроса, каза още Меглена Кунева. Според нея действията на управляващите са неверни и непредсказуеми, което се отразява фатално върху авторитета на България:

МЕГЛЕНА КУНЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА “БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ” – „ Само в рамките на последния месец на нас ни се случи “Мисия Лондон” с инвеститорите за Белене, което, разбира се, мина като фойервек, но ужасно се изложихме, защото става въпрос за нещо изключително важно като ядрената енергетика и нещо изключително важно като частните инвестиции. ”

И “България на гражданите” влиза в обществения дебат за бъдещето на АЕЦ Белене. От петък на страницата на партията желаещите могат да участват в своеобразен референдум по въпроса дали и как трябва да се построи втората атомна централа и дали тя ще бъде гарант за енергийната независимост на държавата.

http://tvplus.bg/index.php?p=news&c=1&id=13695

- реклама -