БТВ сайт с нова визия

БТВ сайт с нова визия

БТВ сайт с нова визияЗрителски мисли и коментари

 

Новата визия на уеб сайта на БТВ (от април 2014) е доста по-приятна от предишната. Богатата навигация е достатъчно разбираема, за да се ориентира всеки потребител на тази онлайн медия бързо и лесно.

Прилежно са подредени категориите дори по поредност. Добре премислено е решението водещи категории да са основните като съдържание и значимост: НОВИНИ, СПОРТ, ВРЕМЕТО. Реално те характеризират основната насоченост на сайта като медия.

Непосредствено до тях се нарежда по-скоро развлекателната категория ХОРОСКОПИ и след това информационните за телевизията категории: ПРЕДАВАНИЯ, СЕРИАЛИ, ФИЛМИ, ПРОГРАМА, ВИДЕО.

Приятните цветове не уморяват очите и не създават напрегнатост. Червеният бутон „НА ЖИВО“ се откроява достатъчно, за да се ориентират потребителите как може да гледат предаванията на БТВ на живо онлайн.

Но едно голямо неудобство за навиците на тези, които гледат БТВ през уеб сайта е видоизменената опция да се проследява програмата за целия ден по часове. Нововъведението „в момента“ и „следва“ не е достатъчно. Няма как без да се излезе от страницата „на живо“ да се прегледа цялата програма за деня по часове, напред и назад във времето, както беше в предишната версия на сайта.

Но за сметка на това удобството да се достига до уеб сайтовете на цялата медийна група е доста достъпно и ясно в края на началната страница btv.bg.