БНТ със специален сайт за референдума

- реклама -

 

Sait1Точно месец преди избирателите да отидат до секциите и да дадат гласа си за или против нови ядрени мощности, БНТ стартира специален сайт, посветен на избора – referendum2013.bnt.bg. Целта му е гражданите да получат информация за това как точно ще се гласува след месец.

 27-ми януари е датата на първия референдум в демократичната история на България. В сайта на националната телевизия за референдума зрителите ще намерят отговори на въпросите къде и как ще се гласува, с каква бюлетина, както и каква е официалната информация, постъпила от ЦИК. Всеки един ще разбере подробности и за това как може да се гласува в чужбина и как хората с увреждания могат да упражнят правото си на глас.

 В специалната уеб страница ще има анализи от световни авторитетни източници, които представят различни позиции за бъдещето на ядрената енергетика, както и секция, в която могат да се задават въпроси, на които ще отговарят експерти  от областта.

 Екипът на БНТ се надява сайтът да помогне на гражданите да направят своя информиран избор. И най-важното – да провокира гражданската им позиция, така че да отидат до избирателните урни.

 

- реклама -
Previous articleНова година с БНТ
Next articleRock IT