БНТ ПРЕНАСЯ МИТИЧНАТА „МАРАКАНА” В СТУДИОТО

бнт

бнт

Триизмерен декор посреща коментаторите и гостите за откриването
на Световното в Бразилия на 12 юни

За откриването на световното първенство по футбол Българската национална телевизия ще изненада зрителите с триизмерен декор на студиото. Така те ще се почувстват като на трибуните на митичния стадион „Маракана”.
Нетърпението до старта на Мондиал 2014 нараства, защото той е този четвъртък (12 юни), и ще бъде предаван пряко по БНТ1 и БНТ HD.
От 21:00 часа започва студиото „Всички в един ритъм”, а четвърт час по-късно (в 21:15 часа) националната телевизия ще излъчи пряко и зрелищния спектакъл по откриването. Студиото ще продължи до 23:00 часа, когато е началото на първия мач от шампионата между Бразилия и Хърватия.
Специално за най-гледания шампионат на планетата, Студио 3 на „Сан Стефано” е преобразено в духа на легендарния стадион „Маракана” Над 100 часа студийна програма с много изненади очаква зрителите, които ще гледат Световното в ефира на БНТ.
Декорът зад гърба на водещите показва в дълбочина изглед от трибуните на „Маракана”, а отсрещната стена наподобява гледка към Сао Пауло – градът-домакин на откриването. Декорът е дело на сценографа Деян Саздов, а режисьор на първото предаване е Жоро Торнев.
Първите гости в обновеното студио са Дани Моралес и Тиаго Силва, както и легендата Ивайло Йорданов, когото БНТ привлече като „капитан” на отбора на футболните експерти. Те ще бъдат посрещнати от водещите Ели Гигова и Камен Алипиев.
По време на предаването ще има преки включвания от футболната фен зона на открития кемп зад НДК. Там запалянковците ще могат да съпреживеят на живо емоцията от стадионите на Бразилия. На същото място се очакват и героите от САЩ`94 Димитър Пенев и Красимир Балъков, както и легендарния Добромир Жечев.
Пред камерата на БНТ футболните герои ще си спомнят паметни моменти от американското лято, когато Господ беше българин, а националите станаха четвърти в света. На пряката линия ще бъде репортерът на БНТ Антония Близнакова.
От 01:05 часа е началото на забавното токшоу „Футбол, самба и Мис Национален отбор” с водещи Люба Пашова и Методи Манченко. Там зрителите ще видят всички най-интересни коментари и реакции на играчите и треньорите след мачовете. Специален гост ще бъде самба инструктора Раул Торес, а за музиката грижи бендът на Мишо Шишков. В шоуто ще участват и красивите талисмани на националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол. От 23 юни само по БНТ зрителите ще проследят в реалити репортажи всичко, което ще се случи около избора на новите „Мис Национален отбор”.
Всички срещи, които се предават по БНТ1, зрителите ще могат да гледат с перфектна картина и качество и по БНТ HD. Сигналът на БНТ HD се предоставя безплатно на всички кабелни оператори. Каналите на БНТ за наземно разпръскване, които са качени на мултиплекса, са разпределени в 12 зони, и се улавят на следните честоти: Видин – 53-ти канал, Плевен – 41, Русе – 58, Шумен – 51, Варна – 27, Бургас – 55, Стара Загора – 64, Пловдив – 41, София – 52, Благоевград – 33, Смолян – 58 и Кърджали – 45-ти канал. Зрителите, които имат проблеми с прихващането на БНТ HD, могат да сигнализират за това и до БНТ на адрес София, ул. „Сан Стефано”29, или на електронен адрес gledam@bnt.bg.

Влезте в ритъма на Мондиал 2014 в Бразилия!
Започваме в четвъртък, 12 юни, от 21:00 часа, само по БНТ1 и БНТ HD!

- Advertisement -