БНТ 2 стана на една година

- реклама -

Най-младият канал на Българска национална телевизия – БНТ2, отбеляза първия си рожден ден. Единственият в нашия ефир канал с регионални новини и програми отбеляза празника си със специални събития за зрителите в София, Пловдив, Варна, Благоевград и Русе.

„БНТ 2 заема сериозно място, не бих казала в семейството на БНТ, а в семейството на европейските обществени телевизии, защото изпълнява една от основните мисии на обществените телевизии, а именно уникалността на регионите да бъде преведена така, че да премине в национален мащаб”, каза за празника Вяра Анкова, генерален директор на БНТ. Основният герой на първия рожден ден на БНТ 2 в София беше столичният ретро трамвай. Той се оказа голяма атракция и повечето хора веднага предложиха да излиза по-често по софийските улици. Стотици граждани дойдоха да отправят поздравления към медията, но и споделиха пред камерите на БНТ2 кои според тях са най-големите проблеми на столицата като откроиха трафика, паркирането и бездомните кучета.  Кметът на София Йорданка Фандъкова също поздрави БНТ2: „Честит празник, честита годишнина! Специални благодарности и поздрави към репортерите, които винаги са на първа линия, каквото и да се случи в София.” В ретро трамвая беше поставена и кутията за събиране на дарения за възстановяване и реставриране на стенописите на “Св. Александър Невски” част от кампанията на БНТ2Да върнем блясъка на храма“.

По повод празника Екатерина Генова, директор на Дирекция “БНТ Свят и региони”, изрази благодарността си към целия екип и направи равносметка за изминалата година: “Направихме пълноценна програма, която е много различна от всичко, което е на пазара. Смея да кажа, че програмата на БНТ2 е най-близо до зрителите. Успяхме да покажем толкова много проблеми, които след това бяха решени. Можем да имаме самочувствието, че сме помръднали някакви лични съдби и сме помогнали на нашите зрители, което много се изпуска напоследък от функциите на журналистите.”

 

- реклама -