БНТ 2 порасна!

- реклама -spot_img

 

БНТ 2Концерт в метрото и телевизори по улиците на София

за рождения ден на БНТ 2

 

С концерт в софийското метро и импровизирани екрани изненада жителите на София екипът на най-младия канал на БНТ – БНТ 2. Медията отпразнува вчера втория си рожден ден с поредица от събития в столицата и няколко града на страната.

Празникът стартира с изработването на огромно пано от цветя в градинката пред Националната художествена галерия в София.

На три ключови места в София екипи на медията посрещаха столичани с импровизирани телевизионни екрани, с които хората се снимаха, и получаваха информационни брошури с логото на БНТ 2. Един от телевизорите бе разположен на емблематичната пейка на Петко и Пенчо Славейкови, вторият – пред паметника на Патриарх Евтимий – любимо място за срещи на жителите и гостите на София, а третият – на площада пред Софийския университет.

Екипите на БНТ 2 получиха десетки поздравления от минувачите, а един от тях дори подари торта на репортерите за рождения ден.

Кулминацията на празника в София бе музикалният флашмоб в метрото, който изненади столичани в пиковия час, когато те се прибират от работа. Най-напред във фоайето на метростанция „Васил Левски” се появиха млади музиканти от Националното музикално училище „Любомир Пипков”, които изнесоха импровизиран концерт върху картонени кутии с логото на БНТ 2.

След това пътниците в метрото се насладиха на изпълненията на флейта, контрабас и цигулка на ученици от същото училище, и се снимаха за спомен с лицата на БНТ 2, които всяка вечер в продължение на 2 години ги информират за случващото се в страната.

Тези, които са пропуснали музикалната изненада в метрото, ще могат да видят пълен запис в неделя, 20 октомври, от 20:45 часа.

Не по-малко празничен бе денят и в регионалните центрове на БНТ 2 във Варна, Благоевград, Пловдив и Русе.

В Пловдив клоунът Кени раздаде балони с формата на цветя на минувачите, които поздравиха медията за интересните новинарски емисии и предавания. На входа на Морската градина във Варна лицата на БНТ 2 дадоха старт на благотворителна кампания за реставрация на ценен роял от музея за историята на града. В Русе майстори на улични графити промениха облика на Регионалния център, а в Центъра по изкуства в Благоевград отпразнуваха с торта с логото на БНТ 2 и музиката на Биг Бенд-Благоевград.

- реклама -spot_img