Национална среща-наддумване Благолаж 2015

- реклама -spot_img

Statut_1

Благолаж

Благолаж

Музеят „Дом на хумора и сатирата” вече се готви за 16. Национална среща-наддумване „Благолаж”. Съорганизатор е Министерството на здравеопазването, а партньор – АЕК „Етър”– Габрово. Проявата е част от Фестивала на хумора в Габрово и ще протече на 17 май 2015 г. от 9 ч. в зала „Грехът” на ДХС.

Темите, по които ще се състезават участниците тази година, са:

–          Трудът е песен!

–          Здравето е най-голямото богатство!

Приветства се участието на сладкодумци – представители на две или три поколения, защото разказвачеството е фамилна черта. Нека я подкрепим и й дадем възможност за публична изява.

 Очакваме да чуем:

А) приказки, вицове и весели случки (за работа-труд-мързел-леност-безделие; майстори-майсторлък; способност-некадърност; прилежание-нехайство; за занаятчии и хора на изкуството и т.н.)

Б) приказки и вицове, утвърждаващи здравето като най-голямото богатство; вицове и случки, осмиващи злоупотребата с тютюневи изделия и алкохол;

В) приказки (за Хитър Петър – Настрадин Ходжа и техните побратими);

Г) весели случки с известни личности (наши съвременници или исторически лица; политически вицове и анекдоти, пословици и поговорки; благословии);

Д/ нови габровски вицове.

 Поканени са носителите на Голямата награда „Благолаж” от предишни срещи, но с нов репертоар. Тяхното участие е почетно и се посвещава на 30-годишнината от първия „Благолаж”.

Статута и формуляра за участие са публикувани и на сайта на музея на адрес:

http://www.humorhouse.bg/bg/blagolaj/condition.html

- реклама -spot_img