BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ

СВЕТОВНИЯТ ЛИДЕР В ПРОИЗВИДСТВОТО НА СРЕДСТВА ЗА ПИСАНЕ BIC ОТВОРИ ПЪРВИЯ ПО РОДА СИ ЦЕНТЪР ЗА СПОДЕЛЕНИ УСЛУГИ В БЪЛГАРИЯ

Компанията планира да наеме 230 служители до края на 2021 г.

На официална церемония посланикът на Република Франция в България – Н. Пр. Флоранс Робин, председателят на УС Френско-българската търговска и индустриална камара – Стефан Делае и изпълнителният директор на BIC Services София, дадоха старт на първия по рода си Център за споделени услуги в България. Новият офис е част от глобалния план за трансформация на компанията през 2020 г., насочен към повишаване на ефективността и изграждане на структура за поддържане на устойчивия растеж.

Поделението BIC Services София ще консолидира административните задачи и дейности на компанията в сферата на финанси, счетоводство и отчет, транзакции и снабдяване, обслужване на клиенти и други корпоративни функции в Европа. Плановете на компанията са до края на 2021 г. да назначи 230 души и да инвестира над 10,5 милиона евро в страната за същия период.

Щастлива съм да видя, че бранд с толкова дълбоки корени във времето върви към развитие, отворен е към иновации и ясно показва това с откриването на този център, който ще допринесе и за развитието и обогатяването на френската култура в България. Традициите и опита на БИК особено на международно ниво, ще помогнат на центъра да бъде лидер в аутсорсинга на бизнес процеси.“ заяви Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Република Франция в България.

За нас е привилегия и чест да работим с партньори от ранга на BIC Services Sofia. Щастливи сме, че избрахте България за Ваша бизнес локация и за отправна точка на корпоративните Ви функции, целящи пазара на Европа, Близкия изток и Африка,“, гласи поздравителният адрес на Лъчезар Борисов, министър на икономиката, който преди броени дни връчи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на компанията.

BIC

BIC Services София ще управлява дейности от логистика до човешки ресурси, както и финансови процеси, връзка с клиенти, и снабдяване на Société Bic. Центърът е широкоспектърен и всичко това, което е възможно да се осъществява дистанционно с подкрепата на новите технологии, е предмет на бизнеса на компанията в София.“, коментира Георги Менев, изпълнителен директор на BIC Services София.

Към момента Центърът обслужва предимно европейски пазари като Франция, Италия, Германия, Бенелюкс, Португалия и Испания, но плановете на компанията са да разшири дейността си към Румъния, Украйна и Русия, както и в редица африкански държави, където BIC е добре представена.

***

BIC

Над 75 години BIC е световен лидер в производството на химикалки, запалки и самобръсначки, които се предлагат в повече от 160 страни по света. Компанията започва своя бизнес – с визия и химикал, с идеята да се създаде продукт, който да отговори на основната потребност на потребителя: лесен инструмент за писане, но резултатът е много повече: BIC демократизира изкуството на писане и дава на всички силата на творческото изразяване.

Днес BIC се развива заедно с потребителите си, създавайки съществени, емблематични, устойчиви продукти, направени семпло и креативно. Компанията продължава да подобрява ежедневието на потребителите и да прави продукти, които са достъпни, стойностни, ефективни и печелещи доверие по целия свят. BIC преосмисля ежедневието, проектирайки прости решения, които дават възможност за себеизразяване на всеки човек.

Start typing and press Enter to search