Без токчета

- реклама -

„Без токчета” – бестселър, създаден от каноничен топмодел

Италианският роман „Без токчета” на 
Франческа Ланчини – вече и в българските книжарници

Излезе от печат нашумелият дебютен роман на младата италианска авторка Франческа Ланчини „Без токчета”. Романът е в превод на Емилия Миразчийска, а издателството е „Скалино”.

За романа:
Шеметният свят на модата през очите на една съвременна млада жена, с идеалните мерки 90-60-90, която е фотомодел и между кастинги, фотосесии, стари приятелства и нови познанства, се опитва да намери отговорите на въпросите, които изникват от връзките с мъжете, от отношенията в семейството и от собствените очаквания. 

София Мартини е на 24 години, работи като модел, но голямата ѝ страст са книгите. Приема с безразличие света на модата и класифицира хората, които среща, според това, какви читатели са. Обожава киното, но презира онези, които предпочитат да гледат кинематографичната версия на един роман, вместо да го прочетат. Когато не знае как да се справи със ситуациите, които възникват в живота ѝ, именно работата, която ненавижда, ѝ дава възможност да замине на другия край на света. Милано, Маями, Барселона са етапите в едно дълго пътуване към промяната… Трите части на романа носят имената на тези градове, а отделните глави са озаглавени с числата – първо на италиански, после на английски и накрая на испански, като във всеки град броенето започва отначало… Откровен и задъхващ разказ, препускащ през 304 пълнокръвни страници през историята на киното, книгите и … самотата.

За авторката:
Франческа Ланчини (Francesca Lancini) е родена през 1983 г. в Бреша, Италия. Работила е като професионален модел и актриса. Живее в Милано. Снимала се в „Бандата на Оушън-2” (2004) на режисьора Стивън Содърбърг. „Без токчета” е нейният първи роман. 

Франческа Ланчини ще посети София в средата на месец септември, 11-13 септември, за представянето на романа й на български и за среща с нейните читатели и почитатели. Официалното представяне ще се състои в бутик CANALI на ул. „Алабин” 54, а срещи на авторката с читателите ще се проведат в три книжарници в София, градът, чието име неслучайно носи героинята на романа София.

В блога на официалния сайт на издателство www.scalino.eu, както и на страницата на романа „Без токчета” във Фейсбук постоянно се публикуват отзиви за книгата. В блога на www.scalino.eu могат да бъдат прочетени първите от читателските дневници с впечатления от романа, както и интервю с авторката. 

„Без токчета”, роман от Франческа Ланчини
304 стр.
цена 16 лв.
превод от италиански: Емилия Миразчийска
изд. „Скалино”
интернет продажба: www.scalino.eu 

ISBN: 978-954-92727-6-5 
корица: мека 

фотография на корицата: Галя Йотова

- реклама -