Бедното малко богато момиче

- реклама -

Поредицата „ТВ носталгия” на БНТ1 представя

„Бедното малко богато момиче”

 

Поредицата „ТВ носталгия” на  БНТ1 ще продължи с английската екранизация на пиесата на Денис Търнър и книгата на С. Дейвид Хейман – „Бедното малко богато момиче”.

 В шест поредни епизода сериала разказва вълнуващата история на Барбара Хътън – богатата наследница на империята Улуърт, чийто бурен живот прилича на роман. Заснет на три континента, „Бедното малко богато момиче” е   драматизация за живота на разточителната наследница на империя Улуърт. Родена в една от най-богатите американски фамилии, Барбара получава изключително образование и привилегии, но дори милионите не стигат за щастието й. След поредица от бракове и разводи, тя трагично продължава да се спуска към самоунищожението си. Животът й шокира обществото през Голямата депресия в Съединените щати. На 6 години наследява 40 милиона долара. Пътува до екзотични места, обикаля света от Дания до Мароко. На 29 години се омъжва за актьора Кари Грант, който единствен от съпрузите й я оставя толкова богата, колкото е била и преди да го срещне. На 50 години се омъжва за седми път. На 66 години умира, почти разорена с остатък от 3500 долара от пропиляното наследство.

 Бедното малко богато момиче” е награден със “Златен глобус” за най-добър тв мини-сериал и номинация за главна роля на Фара Фосет /1988/, както и с три награди “ЕММИ-праймтайм”: за грим, прически и костюми /1988/.

 Режисьор на сериала е Чарлс Джарът. В ролите зрителите на БНТ ще видят Фара Фосет, Дейвид Акройд, Стефан Одран, Никълъс Клей, Брус Дейвисън, Саша Хен, Кевин Маккарти, Зоуи Уонамейкър, Линдън Ашби и др.

 

Гледайте „Бедното малко богато момиче” от 18:45ч.  в поредицата

„ТВ носталгия” от този четвъртък само по БНТ1!

- реклама -