Азбучница – конкурс

- реклама -

IABAW_logoBG_high

Международна асоциация за българско изкуство по света обявява национален поетичен конкурс на тема „Славянската писменост и Кирило–Методиевото дело”.

Конкурсът е посветен на Националния празник на славянската писменост и култура – 24 май, а организаторите му планират той да стане ежегоден. Жури от съвременни социално ангажирани творци ще определи носителя на първата награда „АЗБУЧНИЦА”. Наградната статуетка е дело на художника Павлин Петров и ще бъде връчена на тържествена церемония, която ще се проведе в началото на месец септември.

Най–добрите творби ще станат част от поетичен алманах, селекцията и издаването на който са поверени на Издателство „МАБИС”. Желаещите да учaстват в конкурса могат да изпращат своите творби до 30 юни 2014 година на e-mail azbuchnica@gmail.com.

Изискването към участниците е да изпратят една своя творба по темата на конкурса, кратка биографична справка и лична снимка. Повече информация за поетичната надпревара, състава на журито и официалното връчване на наградата можете да намерите на фейсбук страницата на конкурса „Национален поетичен конкурс „Азбучница” както и на сайта на МАБИС / www.iabaw.com /.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -