Артин Вижън представя

- реклама -spot_img

Създаване на игрални, документални, анимационни филми, рекламни и музикални клипове

Нощно Кино в Четвъртък

във Фестивален и Конгресен Център Варна

Шести сезон 2011 / 2012

In the palace

02.02.2012

Както всяка първа прожекция от месеца на „Нощно Кино в Четвъртък”, така и тази е посветена на къси филми от Международния Фестивал за Късометражни Филми „В Двореца” – Балчик представени от Артин Вижън.

През първото февруарско издание за този сезон  Артин Вижън ще представи шест пъстри истории на млади и стари. Началото е с една обикновена случка между съседи, след която се пренасяме при Херман, който мисли, че е останал единствено с папагалчето си. След тези истории ще се сблъскаме с интимните тайни на Нора и Хялмар, скрити в кутия и ще видим какво ще се случи с Бърни, който си купува сглобяема половинка. За финал едно объркано момиче ще си върне изгубената хармония и близначките Енрикета и Рамонета ще ни предложат нещо, което не можем да открием в аптеките.

ПРОГРАМА

Захар

Холандия / 2010 / 7’35’’

Режисьор: Йерун Анокее

Оскъдно облечената съседка от долния етаж иска назаем от Берт чаша захар. Стандартна ситуация с възможен сексуален изход. Но нещата се променят, когато момичето изпуска захарта и двамата се навеждат едновременно, за да я вдигнат.

Йерун Анокее (1973) започва следването си в Холандската академия за кино и телевизия през 1996 г. и се дипломира през 2000 г. с филмите “Tinus & Henkie” (награда Тушински на Холандския филмов фестивал през 2000г.) и “Unwired” (награда Мандела, Дъблин 2000 г.). По-късно работи като режисьор на рекламни клипове, късометражни филми и комедийни тв сериали в компании като Motel Films, IJswater Films, CCCP и CZAR. През 2002 г. режисира късометражния филм Roadkill, отличен с голямата награда за европейски фантастичен късометражен филм и спечелил “Златната филмова награда” на Холандския филмов фестивал през 2003 г. Рекламните му клипове печелят няколко награди като “Gouden Loeki 2005” и множество награди на Гилдията на холандските сценографи.

Херман

Германия / 2010 / 26’ 09’’

Режисьор: Хана Гайсендорфер

Херман е самотен мъж на 67 години. Вярно, има си Глория, но тя е обикновено вълнисто папагалче. Херман се откъсва от самотата чрез любовта си към орнитологията и изрядната рутина на ежедневието си, но въпреки това продължава да копнее за нещо. А после среща Йорг. И у него се пробужда надеждата, че може би вече няма да е самотен. Но това не е толкова лесно заради Глория, която застава на пътя му.

Хана Гайсендорфер

Родена в Лондон през 1984 г., Хана израства в Гърция и Англия. Завършва икономика с пълно отличие в Бристолския университет. През 2006 г. започва да следва филмова режисура към Международното филмово училище в Париж (EICAR). Като студент прави първите си два късометражни филма, продуцира 10 други филма на свои състуденти и е първи асистент-режисьор в различни продукции. След дипломирането си Хана работи в Германия като първи и втори асистент режисьор в няколко филма и тв сериали; създава първия си късометражен нестудентски филм – “Херман”. В момента работи в Лондон, където смята да снима следващата си кратка творба и работи по сценарий за пълнометражен игрален филм.

 

Дни на любов

Норвегия / 2007 /

Режисьор: Ерик Магнусон

Нора и Хялмар са едно обикновено семейство. Когато е сама, Нора снима гениталиите си и крие снимките в кутия. Един ден Хялмар открива кутията и решава да даде своя принос за колекцията.

Ерик Магнусон

Роден през 1977 г. Ерик завършва театралната школа Jacques Lecoq в Париж, след което продулжава образованието си в Дания, където записва драматургия в университета Архус. От 18-годишен пише и поставя пиеси, снима се в множество филми. Негови пиеси са поставяни в Aarhus theatre, Black Box и The Red Mill

 

Куклата на Берни

Франция / анимационен / 13′

Режисьор: Ян Жует

Бърни работи във фабрика. За да се пребори със самотата, той си купува комплект сглобяема жена от третия свят.

 

Машина

Испания / игрален / 17′

Режисьор: Габе Ибанес

В болка и объркване едно момиче открива новата си същност и намира начин да си върне изгубената хармония.

Близначките от улица „Залез”

Испания / анимационен / 12′

Режисьори: Марк Риба, Анна Соланас

Мехлеми, еликсири и всякакви лечебни мазила. При Енрикета и Рамонета от улица „Залез” 17А в Барселона ще получите всичко, което ви трябва, при това – съвсем дискретно. Продуктите им не се предлагат в обикновените аптеки!

Марк Риба и Анна Соланас работят в света на куклената анимация от 9 години. Създатели са на 5 късометражни филма, селектирани от над700 фестивала по целия свят и удостоени с повече от 100 награди.

 

Цени на билетите: 6 лв.

Учащи и пенсионери: 4 лв.

Вход за журналисти: свободен

 

- реклама -spot_img